avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca

daca cineva are contract individual de munca pe perioada determinata(care expira la data de 25.02.2014),si urmeaza sa nasca dupa aceasta data, are dreptul la indemnizatia de maternitate sau trebuie sa i se prelungeasca contractul?
precizez ca are vechime la respectivul loc de munca de 5 ani.
Cel mai recent răspuns: dantemircea , utilizator 15:07, 31 Octombrie 2013
Nu exista nicio obligatie a angajatorului de a i se prelungi durata contractului de munca.

In acest caz, va putea intra in somaj si din somaj in concediu de maternitatea si apoi in CCC.

Detalii gasiti aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

angajatorul nu are nici o problema in prelungirea contractului de munca, vreau doar sa-mi spuneti daca se poate prelungi si apoi se poate face cerere de suspendare a contractului de munca (sau a actului aditional la contract) pentru a intra in concediu crestere copil?
va multumesc pentru linkul indicat.As mai avea o intrebare daca dupa nastere se intra in somaj,dupa cat timp se pot depunele actele pentru a putea beneficia de indemnizatia de maternitate?
Ultima modificare: Joi, 31 Octombrie 2013
dantemircea, utilizator
Se poate prelungi durata c.i.m. daca partile sunt de acord.
va multumesc pentru raspuns.Cred ca aceasta este cea mai simpla solutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat este necesar sa imi prelungesc contractul? magaran_oana magaran_oana Buna ziua, Sunt angajata cu contract pe perioada determinata iar pe 22 iunie imi expira contractul. Angajatorul doreste sa ma ajute si ma intreaba cat sa imi ... (vezi toată discuția)
Cm determinat la gravide JR_23 JR_23 Buna ziua, Tocmai ce am aflat de sarcina,iar CM este determinat(prelungire a 2-a oara) pana in iunie 2012.Data nasterii ar fi in mai 2012. Ce drepturi am? ... (vezi toată discuția)
Concediu de cresterea copilului mynoady mynoady Buna seara. Va rog sa ma lamuriti in privinta procedurii de obtinere a concediului de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani. Sunt angajata cu ... (vezi toată discuția)