avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cat este necesar sa imi prelungesc contractul?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cat este necesar sa imi prelungesc contractul?

Buna ziua,
Sunt angajata cu contract pe perioada determinata iar pe 22 iunie imi expira contractul. Angajatorul doreste sa ma ajute si ma intreaba cat sa imi prelungeasca contractul astfel incat sa ma ajute? Am fost la cei de la Administratia financiara - Indemnizatia pentru cresterea copilului si am intrebat iar acolo am primit raspunsul ca pana ce nasc(in jurul datei de 15 august) ca dupa imi pot baga concediul postnatal la CAS.Cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:25, 2 Iunie 2015
De cand sunteti angajata si care este data preconizata a nasterii?
Lucrez in cadrul acestei firme din data de 19.09.2013 si data preconizata pentru nastere este 15-18 august 2015.
In speta, perioada eligibila pentru indemnizatia CCC este septembrie 2014 - august 2015.

In acest caz , aveti doua optiuni :
- angajatorul sa va prelungeasca durata c.i.m. pana la o anumita data sau sa vi-l faca pe nedeterminata

sau

- sa vi se inceteze c.i.m. cand expira durata pentru care a fost incheiat , dupa care sa va inscrieti la somaj. Din somaj puteti intra in concediu de maternitate si apoi in CCC.

Pe durata celor doua concedii, plata indemnizatiei de somaj se va suspenda, urmand a se relua la terminarea fiecaruia dintre aceste concedii.
1. La data de 22 iunie camd va expira CIM puteti fi deja in concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).

2. - Va puteti inregistra la Agentia de Somaj (chiar daca sunteti in concediu de maternitate).
- Fiind in somaj indemnizat puteti beneficia de concedii medicale, concediu de maternitate si concediu crestere copil (CCC).
- Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
- Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primaria de care apartineti cu domiciliul.
- Concediile medicale, concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.

3. Astfel dupa terminarea CCC puteti relua somajul de unde a ramas si astfel mai aveti un venit pana va gasiti un nou loc de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie si prenatal cu incetarea contractului de munca ovidiumihai32 ovidiumihai32 Buna ziua, Sotia mea ar trebui sa ramana in prenatal pe data de 20 octombrie 2018. Contractul il are pe perioada determinata si ii expira pe data de 31 ... (vezi toată discuția)
Contract munca determinat ramona18121984 ramona18121984 buna.am o nelamurire,daca cineva ma poate ajuta.lucrez cu contract determinat pe 6 luni.sunt insarcinata in saptamana 12 si tocmai ce mi s-a prelungit ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract pe perioada determinata în cazul sarcinii florinbecheau florinbecheau Bună ziua, lucrez la o firma, am contract pe perioada determinata și am rămas însărcinată, am anunțat angajatorul ca am rămas însărcinată, iar la ... (vezi toată discuția)