avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fluturas salariu cerut la angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fluturas salariu cerut la angajare

Am depus un CV la o firma, care m-a acceptat la un interviu, insa mi-au cerut si ultimul fluturas de salariu, sau o dovada a ultimului salariu primit.

Este normal sa mi se conditioneze angajarea de cunoasterea salariului precedent? Mi se pare o forma de limitare a salariului: "Ati avut data trecuta 100 de lei, noi va oferim 101."
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:42, 31 Octombrie 2013
1. Codul muncii spune:

Art. 163
(1) Salariul este confidential, angajatorul avand obligatia de a lua masurile necesare pentru asigurarea confidentialitatii.
...

2. Aratati acest text de lege si celui care v-a cerut fluturasul de salariu ca sa vada ca nu este legal sa va ceara asa ceva.
Va multumesc.
Stiam ca era ceva de genul asta, dar nu stiam sigur unde anume este.

Cu stima.
Angajarea unei persoane nu este conditionata de prezentarea unui fluturas de salariu de la fostul angajator.

Textul de lege invocat are anumite exceptii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fluturasi de salariu ana maria popescu ana maria popescu Ce pedeapsa poate primi un director de scoala care refuza sa dea fluturasii de salariu sau sa arate statul de plata? (vezi toată discuția)
Salariu confidential ContSters155247 ContSters155247 Ce risca o societate care inmaneaza fluturasii de salarii salariatilor, fara ca acestea sa fie confidentiale? Practic, ele circula din mana in mana pana ... (vezi toată discuția)
Buna - oferta de munca marus10 marus10 am si eu o intrebare....De curand am dat un anunt pe un sait de locuri de munca...am fost chemat la un interviu.....cand am ajuns acolo era vorba despre alt ... (vezi toată discuția)