avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna - oferta de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna - oferta de munca

am si eu o intrebare....De curand am dat un anunt pe un sait de locuri de munca...am fost chemat la un interviu.....cand am ajuns acolo era vorba despre alt post.....am fost intrebat la locurile de munca anterioare ce salarii am avut....iar cand i-am intrebat ce salariu imi ofera ptr postul respectiv mi-au spus ca este CONFIDENTIAL....!!!!cum adica este confidential ...?...vrei sa angajezi un om si cand te intreaba ce salariu oferi spui ca este confidential.....eu stiam ca confidentialitatea se aplica dupa ce se semneaza contracul cu angajatorul printr-un spor de confidentialitate de 25% din salariu daca nu gresesc.....VA MULTUMESC...!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:08, 6 August 2015
Si care-i intrebarea de fapt ?
Nu a vrut sa va spuna si gata !
Cereti dvs. un salariu si daca vi-l ofera, bine...daca nu, pe cai si pe curand.
marus10 a scris:

.... .eu stiam ca confidentialitatea se aplica dupa ce se semneaza contracul cu angajatorul printr-un spor de confidentialitate de 25% din salariu daca nu gresesc.....VA MULTUMESC...!!!


Intr-adevar, asa este in privinta confidentialitatii , mai putin acel spor care nu are o reglementare legala exacta.

Art. 163 C.mun.
(1) Salariul este confidenţial, angajatorul având obligaţia de a lua măsurile necesare pentru asigurarea confidenţialităţii.
(2) În scopul promovării intereselor şi apărării drepturilor salariaţilor, confidenţialitatea salariilor nu poate fi opusă sindicatelor sau, după caz, reprezentanţilor salariaţilor, în strictă legătură cu interesele acestora şi în relaţia lor directă cu angajatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"salariile au caracter confidential" originalro originalro Am vazut ca exista atat in Codul civil cat si in CCM specificata aceasta confidentialitate a salariilor. Deoarece nu este explicitat fata de cine este aceasta ... (vezi toată discuția)
Fluturas de salariu suciu_diana suciu_diana Buna ziua, este legal ca firma A in contract cu firma B (acte de comert fac obiectul contractului) sa primeasca fluturasii de salariu ai unor angajati ai ... (vezi toată discuția)
Semnatura pe fluturas pentru salarii lidiao lidiao Daca dau statul de plata la semnat mai trebe sa dau si fluturasi? (vezi toată discuția)