avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... UZUCAPIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

UZUCAPIUNE

Buna ziua,am nevoie de urmatoarea informatie:
- detin in folosinta un teren intravilan pentru care platesc chirie la stat din anul 1985(cu o intrerupere da plata a chiriei de 8 ani);ma pot folosi de uzucapiune pentru a intra in posesia lui?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 17:47, 31 Octombrie 2013
Buna ziua,

daca ati platit chirie la stat atunci nu ati devenit proprietar prin uzucapiune. Dvs aveti doar calitatea de chirias, iar faptul ca ati fost chirias o vreme atat de indelungata nu insemna ca ati devenit proprietar prin uzucapiune.

Costi Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune ionicanelutu ionicanelutu Detin o gradina inchiriata de la primarie de 28 ani.Va rog sa-mi spuneti am vreo sansa sa intru in posesie conform legii uzucapiunii?Si ce trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobiliara gavrilescuf gavrilescuf Solutie: Respinge acţiunea pentru revendicare introdusă de reclamanta A, în contradictoriu cu pârâţii: B şi C. Admite în parte cererea ... (vezi toată discuția)
Achizitie teren din jurul casei - uzucapiune posibila? catalinn008 catalinn008 buna ziua, am nevoie de un sfat. bunicii sotiei locuiesc intr-o casa de peste 20 de ani. In jurul anilor 2000 au cumparat casa de la primarie, insa nu si ... (vezi toată discuția)