avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

buna ziua. sotul meu a fost pensionar de boala si a decedat in anul 2003.,la 54 de ani.din anul 2010 beneficiez de pensie de urmas si as vrea sa stiu daca la implinirea varstei de pensionare de drept a sotului meu beneficiez de o recalcularea pensiei .
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:50, 1 Noiembrie 2013
Pensia de urmas e 1/2 din pensia sotului decedat. Pensia nu se recalculeaza decat daca aveti alte adeverinte cu sporuri care nu au fost luate in calcul la pensie.
1. Sotul dvs. nu mai poate beneficia de pensie pentru limita de varsta deoarece este decedat.

2. Dar punctajul dvs. de la pensia de urmas se poate modifica de fiecare data cand se modifica punctul de pensie, prin hotarare de guvern.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas Alexe victor Alexe victor Dacă soțul supraviețuitor nu este pensionar și nu are venituri salariale poate beneficia de pensie de urmaș? (vezi toată discuția)
Pensia de urmas Nilatac .g Nilatac .g Buna ziua As dori sa stiu unde trebuie sa fac expertiza si unde trebuie sa depun documentatia pentru o pensie de urmas in Bucuresti ?. Pentru urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru sotul supravietuitor ttweetty18 ttweetty18 Buna ziua numele meu este Tuloiu Maria sia as avea si eu o intrebare;am 50 de ani si de 2 ani de zile nu mai muncesc pentru ca nu mi-am mai gasit (constructii) ... (vezi toată discuția)