avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Raspundere solidara SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Raspundere solidara SRL

Buna ziua,

Ma gasesc in urmatoarea situatie. In anul 2009, dupa 2 ani de munca in cadrul unui SRL mi-a s-a propus sa devin si asociat , primind ca bonus si" recunoastere " 3% din partile sociale. In 2011 mi-am dat demisia din firma dar am ramas cu cele 3% pentru ca celalalt asociat nu a vrut sa le i-a inapoi( Mai era asociat unic si in alte firme). Acum am primit de la ANAF o notificare prin care sunt informat ca s-a deschis procedura de angajare a raspunderii solidare cu SRL-ul.
Mentionez ca nu am fost administrator, nu am luat decizii manageriale, salariale sau de angajare, nu a semnat contracte, n-am angajat firma in nici un fel. Am semnat doar pentru preluarea celor 3% parti sociale si o schimbare de sediu social.

In notificare ei invoca art 27, aln. 2 litera d din Orgonanta Guvernului 92/2003. Este intreptatita aceasta masura sau abuziva? Cum puteam sa salvez eu societate prin prisma participatiei de 3% ?
Responsabil nu este asociatul care era si administrator si care detinea 97% din SC ?

Multumesc,

Alte discuții în legătură

Raspundere solidara srl stoicamir stoicamir Buna ziua, Ma gasesc in urmatoarea situatie. In anul 2009, dupa 2 ani de munca in cadrul unui SRL mi-a s-a propus sa devin si asociat , primind ca bonus ... (vezi toată discuția)
Atragerea raspunderii administratorului/asociatilor sorinviz1 sorinviz1 As dori sa intreb ce inseamna exact atragerea raspunderii administratorului/asociatilor. Numele meu apare intr-un \"anunt\" publicat pe site-ul ANAF, pentru o ... (vezi toată discuția)
Locuinta de serviciu - administrator srl-d dorincotet dorincotet Buna ziua, Ma intereseaza daca, in calitate de administrator (si unic asociat) al unui srl-d, pot sa beneficiez de locuinta de serviciu (chirie si ... (vezi toată discuția)