avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Raspundere solidara SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Raspundere solidara SRL

Buna ziua,

Ma gasesc in urmatoarea situatie. In anul 2009, dupa 2 ani de munca in cadrul unui SRL mi-a s-a propus sa devin si asociat , primind ca bonus si" recunoastere " 3% din partile sociale. In 2011 mi-am dat demisia din firma dar am ramas cu cele 3% pentru ca celalalt asociat nu a vrut sa le i-a inapoi( Mai era asociat unic si in alte firme). Acum am primit de la ANAF o notificare prin care sunt informat ca s-a deschis procedura de angajare a raspunderii solidare cu SRL-ul.
Mentionez ca nu am fost administrator, nu am luat decizii manageriale, salariale sau de angajare, nu a semnat contracte, n-am angajat firma in nici un fel. Am semnat doar pentru preluarea celor 3% parti sociale si o schimbare de sediu social.

In notificare ei invoca art 27, aln. 2 litera d din Orgonanta Guvernului 92/2003. Este intreptatita aceasta masura sau abuziva? Cum puteam sa salvez eu societate prin prisma participatiei de 3% ?
Responsabil nu este asociatul care era si administrator si care detinea 97% din SC ?

Multumesc,

Alte discuții în legătură

Raspundere solidara srl stoicamir stoicamir Buna ziua, Ma gasesc in urmatoarea situatie. In anul 2009, dupa 2 ani de munca in cadrul unui SRL mi-a s-a propus sa devin si asociat , primind ca bonus ... (vezi toată discuția)
Atragerea raspunderii administratorului/asociatilor sorinviz1 sorinviz1 As dori sa intreb ce inseamna exact atragerea raspunderii administratorului/asociatilor. Numele meu apare intr-un \"anunt\" publicat pe site-ul ANAF, pentru o ... (vezi toată discuția)
Locuinta de serviciu - administrator srl-d dorincotet dorincotet Buna ziua, Ma intereseaza daca, in calitate de administrator (si unic asociat) al unui srl-d, pot sa beneficiez de locuinta de serviciu (chirie si ... (vezi toată discuția)