avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Raspundere solidara SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Raspundere solidara SRL

Buna ziua,

Ma gasesc in urmatoarea situatie. In anul 2009, dupa 2 ani de munca in cadrul unui SRL mi-a s-a propus sa devin si asociat , primind ca bonus si" recunoastere " 3% din partile sociale. In 2011 mi-am dat demisia din firma dar am ramas cu cele 3% pentru ca celalalt asociat nu a vrut sa le i-a inapoi( Mai era asociat unic si in alte firme). Acum am primit de la ANAF o notificare prin care sunt informat ca s-a deschis procedura de angajare a raspunderii solidare cu SRL-ul.
Mentionez ca nu am fost administrator, nu am luat decizii manageriale, salariale sau de angajare, nu a semnat contracte, n-am angajat firma in nici un fel. Am semnat doar pentru preluarea celor 3% parti sociale si o schimbare de sediu social.

In notificare ei invoca art 27, aln. 2 litera d din Orgonanta Guvernului 92/2003. Este intreptatita aceasta masura sau abuziva? Cum puteam sa salvez eu societate prin prisma participatiei de 3% ?
Responsabil nu este asociatul care era si administrator si care detinea 97% din SC ?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: stoicamir , utilizator 21:18, 2 Octombrie 2018
Aceste proceduri sunt in general standard si atragerea raspunderii se face de regula in contradictoriu cu toti asociatii.
Si aceasta reglementare, ca si cea din legea insolventei, prevede raspunderea persoanelor care, cu rea credinta, contribuie la instalarea starii de insolventa, respectiv insolvabilitate.
Decizia emisa de Anaf constituie doar un titlu de creanță ce poate fi atacat în condițiile legii, trebuie dovedit că nu sunt întrunite condițiile răspunderii civile delictuale cu nuanțele speciale imprimate de actul normativ menționat.
Luați legătura cu un avocat.
Va multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere solidara srl stoicamir stoicamir Buna ziua, Ma gasesc in urmatoarea situatie. In anul 2009, dupa 2 ani de munca in cadrul unui SRL mi-a s-a propus sa devin si asociat , primind ca bonus ... (vezi toată discuția)
Anaf raspundere solidara notificare Natygh Natygh Buna ziua. Srl firma de transport 2007,eu in calitate de Asociat. In Mai 2020 am primit notificare de raspundere solidara in privinta unei datorii de 35.000 ... (vezi toată discuția)
Notificare de deschidere a pocedurii de angajare a raspunderii solidare Marcela-Popa Marcela-Popa Buna ziua, Sunt actionar si administrator la o societate care este activa dar care in momentul de fata nu desfasoara activitate. Am primit de la ANAF, o ... (vezi toată discuția)