avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Control corporal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Control corporal

Buna ziua. Lucrez la Ratb casiera. In ultima vreme nu am mai avut la vanzare carduri de calatorii si deci nu am avut ce sa vindem clientilor. Situatia dureaza cam de 10 zile. Intrucat cateva dintre colege au un comportament putin agresiv fata de calatori si au incercat sa-si insuseasca foloase materiale necuvenite prin eliberarea de bonuri fiscale vechi sau diverse alte tertipuri s-au instituit in cadrul regiei corpuri de control. Acestea ne verifica gestiunea ceea ce mi se pare normal dar confisca bunuri personale cum ar fi carti, ziare, casti de telefon. In plus ni se face control in posetele personale si in buzunare. Voiam sa stiu daca aceste controale sunt legale sau este doar un abuz. Mentionez ca nu am semnat nimic in sensul ca nu ai voie sa ai la locul de munca o carte sau un ziar pe care sa il rasfoiesti cand nu ai clienti. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Elemer Kadar , Consilier juridic 15:13, 2 Noiembrie 2013
Din punctul meu de vedere este un abuz, dacă nu este specificat în contractul dvs. de muncă sau la intrarea în unitate faptul că nu aveţi voie să aveţi nici un obiect personal asupra dvs. când intraţi în serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presupun urmatoarele: o persoana care iese dintr-un spatiu comercial ... cris2d2 cris2d2 Presupun urmatoarele: o persoana care iese dintr-un spatiu comercial este acostata de paznic la iesire si somata sa-i arate continutul bagajului (sau este ... (vezi toată discuția)
Amenda abuziva regia autonomă de transport Iuli81an Iuli81an Fiind intr-o vizita de 4 zile intr-un oras din provincie la intoarcere spre casa in data de 21 Mai in jurul orelor 10:30 - 11:00 am folosit unul din mijloacele ... (vezi toată discuția)
Refuz acces in real fara infolierea gentii Av. NICULESCU-GORPIN Av. NICULESCU-GORPIN Am vrut sa intru in aceasta dupa-amiaza in Real 2 din Constanta sa imi fac niste mici cumparaturi. Veneam de la plaja, sunt intr-un mic \"concediu de ... (vezi toată discuția)