avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Daca nu am facut dezbaterea succesorala de ce nu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Daca nu am facut dezbaterea succesorala de ce nu beneficiez de ajutor de incalzire?

Parintii au decedat in urma cu 14 ani din motive financiare nu am facut dezbaterea succesoriala , mentionez ca sunt unic mostenitor ; as dori sa ma ajutati si sa-mi spuneti daca pot beneficia de ajutorul de caldura daca nu s-a facut succesiunea,locuiesc in acest apartament de cand m-am nascut(1965), dupa decedarea parintilor toate facturile de utilitati au fost facute pe numele meu inclusiv contractul la e-on gaz , nu am datorii toate taxele si impozitele sunt platite la zi ,locuiesc impreuna cu sotia si cei doi copii eu .A facut dosarul cu toate actele necesare pt. abeneficiade ajutorul de incalzire si a fost refuzat pe motiv ca nu s-a facut dezbaterea succesoriala , am contractul apartamentului in original l-am prezentat si pe acesta si au spus ca nu se poate acorda ajutorul ca nu sunt proprietarul apartamentului desi anul trecut si acum doi ani am beneficiat de ajutorul de incalazire.Va rog sa-mi spuneti ce este de facut pt a putea beneficia de acest ajutor?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:00, 1 Noiembrie 2013
Contractele cu fornizorii de utilitati, daca le aveti pe numele dumneavoastra, le-ati facut putin pe langa lege, pentru ca practic trebuia sa duceti la ei actul de proprietate al imobilului si dumneavoastra inca nu sunteti proprietar.
dar contractul a fost facut in urma deceselor cu actele de deces cu toate actele care au fost solicitate
In prima pagina din Declaratie se completeaza:
- in nume propriu;
- in calitate de reprezentant al familiei mele;
- in numele persoanei indreptatite.
Dv. sunteti in una din primele doua pozitii, adica ca reprezentant al familiei mele, ai carei membri ii descrieti in continuare.

In acest caz, si in oricare alt caz, la cap.5 trebuie sa completati:
Regimul juridic al locuintei, In cazul dv. este vorba de o proprietatea privata, nu de locuinta inchiriata.
Daca este proprietate privata, atunci, mai departe in formular, sub aceasta rubrica aveti rubrica "Modul de dobandire a locuintei:
- prin vanzare
- prin mostenire"

In cazul dv. nu puteti bifa niciuna din aceste rubrici deoarece nu aveti un certificat de mostenitor legal si nici act de proprietate personal, chiar daca informal sunteti mostenitor al parintilor dv.

Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2013
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabularea + cadastrul locuintei BRICHETATKD BRICHETATKD PENTRU A FACE INTABULAREA SI CADASTRUL LOCUINTUI ,SE POATE FACE FARA DEZBATEREA SUCCESORIALA ? DACA UNUL DIN PARINTII ESTE DECEDAT ! PROPRIETATEA ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa 10 ani mid72 mid72 Locuiesc cu chirie intr-un ap al carui proprietar a murit in urma cu 10 ani. Platesc chiria fratilor lui. Vine acasa curentul pe numele lui, de la fisc tot pe ... (vezi toată discuția)
Parinti decedati- unic mostenitor- imobil cumparat de tata vsdfane vsdfane Buna ziua, Tatal meu a cumparat un apartament, iar in momentul respectiv al cumpararii era vaduv. Mama era decedata de un an de zile. Acum si tatal meu a ... (vezi toată discuția)