PENTRU A FACE INTABULAREA SI CADASTRUL LOCUINTUI ,SE POATE FACE FARA DEZBATEREA SUCCESORIALA ?
DACA UNUL DIN PARINTII ESTE DECEDAT !
PROPRIETATEA ESTE PE NUMELE PARINTILOR .
- CUM SI CE ACTE SINT NECESARE .
Din cate stiu se poate face cadastru si intabulare. In extrasul de informare vor fi trecuti ambii proprietari ai imobilului urmand ca dupa succesiune sa intabulati dreptul de proprietate pe cote. Va trebuie contractul de vanzare cumparare ( actul care atesta proprietatea) , proces verbal de predare-primire a locuintei si chitanta daca imobilul a fost achitat integral. Mai aveti nevoie de o copie a buletinului si o declaratie care se va da la notar din care sa rezulte ca imobilul nu a fost trecut in Registrul de Transcriptiuni (sau ceva de genul asta)
Eu am facut cadastru si intabulare cu defuncti care erau trecuti pe un certificat de mostenitor. Unul dintre mostenitori este decedat si am facut cadastru. Defunctului i s-a intabulat dreptul de proprietate care era specificat in certificat.
Intabulare
someru
As dori sa stiu daca pe baza unui act de vanzare -cumparare pt. o casa la tara(plus terenul aferent) aflat in posesia unui singur parinte(celalalt fiind ... (vezi toată discuția)