avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... INTABULAREA + CADASTRUL LOCUINTEI
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

INTABULAREA + CADASTRUL LOCUINTEI

PENTRU A FACE INTABULAREA SI CADASTRUL LOCUINTUI ,SE POATE FACE FARA DEZBATEREA SUCCESORIALA ?
DACA UNUL DIN PARINTII ESTE DECEDAT !
PROPRIETATEA ESTE PE NUMELE PARINTILOR .
- CUM SI CE ACTE SINT NECESARE .

VA MULTUMESC .
Cel mai recent răspuns: vali_085 , utilizator 08:51, 4 Martie 2010
Din cate stiu se poate face cadastru si intabulare. In extrasul de informare vor fi trecuti ambii proprietari ai imobilului urmand ca dupa succesiune sa intabulati dreptul de proprietate pe cote. Va trebuie contractul de vanzare cumparare ( actul care atesta proprietatea) , proces verbal de predare-primire a locuintei si chitanta daca imobilul a fost achitat integral. Mai aveti nevoie de o copie a buletinului si o declaratie care se va da la notar din care sa rezulte ca imobilul nu a fost trecut in Registrul de Transcriptiuni (sau ceva de genul asta)
nu se poate face cadastru si intabulare cu niste defuncti.
trebuie dezbatuta succesiunea si abia dupa puteti face aceste formalitati.
Va rog sa nu mai scrieti cu majuscule, in internet asta inseamna a tipa si e un lucru interzis de regulamentul de postare. Multumesc.
Eu am facut cadastru si intabulare cu defuncti care erau trecuti pe un certificat de mostenitor. Unul dintre mostenitori este decedat si am facut cadastru. Defunctului i s-a intabulat dreptul de proprietate care era specificat in certificat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! tatăl meu a decedat anul trecut ! sunt singurul ... ALEXANDRANICOLETA ALEXANDRANICOLETA Bună ziua! Tatăl meu a decedat anul trecut ! Sunt singurul copil! Am fost la notar sa fac taxa de succesiune cu actele de la primărie adeverința de rol și ... (vezi toată discuția)
Se poate face intabulare, doar cu titlu de proprietate? Marica_sz Marica_sz Buna ziua, Sunt mostenitorul unei case si teren intr-un sat din Salaj. Strabunicii mei au act de donatie din 1942, conform caruia au dobandit ... (vezi toată discuția)
Intabulare someru someru As dori sa stiu daca pe baza unui act de vanzare -cumparare pt. o casa la tara(plus terenul aferent) aflat in posesia unui singur parinte(celalalt fiind ... (vezi toată discuția)