Buna ziua,
Tatal meu a cumparat un apartament, iar in momentul respectiv al cumpararii era vaduv. Mama era decedata de un an de zile. Acum si tatal meu a decedat .Care este procedura pentru a trece apartamentul pe numele meu.Mentionez ca sunt unicul copil.
Cu respect,
Stefan
Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.2 din Regulament
BUNA ZIUA
TOTUSI NU INTELEG CUM SA FAC SUCCESIUNEA? daca tatal meu era vaduv ,singur, cind sia cumparat un apartament..eu ce succesiune sa fac,sunt singurul lui copil....As dori o explicatie mai pe inteles ,nu in termen juridici.
Pentru a mosteni bunurile parintilor, adica a intra in posesia acestora, a deveni proprietarul in acte, trebuie sa obtineti un certificat de mostenitor, document care consfinteste dreptul de proprietate asupra bunurilor mostenite. Chiar daca exista un singur mostenitor trebuie facuta aceasta succesiune.
Cu certificatul de mostenitor demonstrati dreptul de proprietate si va prezentati la primarie pentru inregistrarea proprietatii pe numele dvs.
Tine loc de act de proprietate.
Daca veti dori vreodata sa vindeti nu
o veti putea face fara acest certificat de mostenitor.
Pentru a trece utilitatile (energie, gaz, etc) pe numele dvs trebuie sa aveti actul de proprietate adica certificatul de mostenitor.
Buna ziua
Multumesc pentru raspuns .Deci succesiune,chiar daca tatal meu a cumparat apartamentul cind era singur,era deja vaduv,eu tot trebuie sa fac succesiunea dupa mama?
In alte ordine de idei,la cit timp trebuie facuta aceasta succesiune...mama de exemplu a murit in anul 1990...dar cum spuneam tatal meu a cumparat apartamentul cind era deja vaduv..deci dupa mama sau dupa tata se face succesiunea in cazul meu/...inteleg ca exista o perioada de 6 luni de la deces. Dar daca fac mai tirziu..care este inconvenientul?
Succesiunea este imprescriptibila adica se poate face oricand dupa deces. Daca nu se face in 2 ani Incovenientul este ca suplimentar se va plati la stat impozit de 1% din valoarea masei succesorale. Suplimentar fata de onorariul notarului. Daca nu ecista masa succesoraka atunci nu se justifica deschiderea succesiunii. Prin masa succesirala se inteleg toate bunurile mobile si imobile aflate in proprietatea persoanei la decesul sau incluzand bani, conturi, masini, imobile, datorii la banci, etc.. prin acceptarea mostenirii se accepta si datoriile.
Un sfat
alexutzu1234
Buna seara am o masina care este trecuta pe numele a lu tata meu care el a murit si trebuie sa imi fac asigurarea pe masina ce trebuie sa fac sa o trec pe ... (vezi toată discuția)