avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Tichete de masa suplimentare in functie de vanzari
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Tichete de masa suplimentare in functie de vanzari

Va salut.

Prietena mea este unicul angajat, ca lucrator comercial, intr-un magazin alimentar, avand o vechime de 1 an si 7 luni. De aprox. 1 an a inceput sa primeasca 11 tichete de masa / luna, in loc de o marire salariala de 100 lei / luna, iar daca vanzarile magazinului pe o anumita luna depasesc vanzarile fata de luna precedenta, mai primeste 11 tichete de masa suplimentare pe langa cele 11 fixe / luna.

De cand primeste cele 11 bonuri fixe/luna, salariul net a scazut cu valoarea impozitului pentru aceste bonuri, iar in lunile in care primeste 11 bonuri suplimentare, salariul net scade si mai mult.

As vrea sa va intreb daca legislatia permite acordarea tichetelor de masa in functie de diverse criterii variabile, decise de patron, precum vanzarile / luna. Este legala situatia celor 11 tichete suplimentare, in cazul prietenei mele?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 11:41, 1 Noiembrie 2013
Este la latitudinea patronului sa stabileasca numarul de tichete de masa acordate salariatilor. Acestea nu pot depasi numarul de zile lucratoare efectiv lucrate de salariat in luna respectiva.

Tichetele de masa se impoziteaza si de aceea scade salariul net.
Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2013
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine trebuie să plătească valoarea bonurilor de masă? angajatorul soțului meu le scade valoarea din salariu Gianina Nicoleta Gianina Nicoleta Sotul meu are salariul min pe economie 1900Ron(1100net)+ bonurile de masa 21x15.18Ron...cu ce drept angajatorul scade din salariu bonurile de masa.(are ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa vs salar net Adrian2684 Adrian2684 Buna ziua , lucrez la o companie care recent dupa majorarea tichetelor de masa , au aplicat urmatoarea procedura interna pentru ca salariile sa nu fie marite ... (vezi toată discuția)
Calculul tarifului orar lorentzo lorentzo as dori sa stiu cum se afla tariful net pe ora ca sa pot calcula singur salariul meu.= ore suplimentare si daca se retine impozit pe bonurile de masa (vezi toată discuția)