avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pe conturi pentru o datorie platita
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pe conturi pentru o datorie platita

Buna ziua,

In iulie 2013 am primit o somatie de plata de la un executor judecatoresc, pentru un credit neachitat si pe care nu am vrut sa-l achit firnei de recuperari. In somatie mi s-a dat termen de o zi pentru a achita suma respectiva, insa nu dispuneam atunci de bani, asa ca am amanat plata (fara sa anunt executorul).

Acum doua saptamani (16 octombrie 2013) am achitat integral respectiva suma, prin transfer bancar, in contul indicat pe somatia de plata (contul executorului judecatoresc). Deoarece nu eram in tara atunci, nu am putut sa ma duc la executor si sa-i inmanez dovada platii, asa ca am trimis sumarul tranzactiei (internet banking) catre executor, la adresa de email indicata in somatie, dar si catre creditorul in speta. Nu am primit nici un raspuns de la nici una din cele doua parti, iar astazi m-am trezit ca primesc o notificare de instaurare poprire pe conturi pentru acea suma pe care am achitat-o.

Initial am crezut ca poate am gresit eu contul cand am efectuat transferul bancar, insa contul este scris pe OP exact asa cum apare si in somatia de plata. Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie? Aceasta hartie este emisa pe 30 octombrie 2013, eu am primit-o astazi (dupa doua zile), iar termenul pentru depunerea contestatiei este de 5 zile.
Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2013
bogdan_ciprian, utilizator
Cel mai recent răspuns: bogdan_ciprian , utilizator 17:16, 1 Noiembrie 2013
Se pare ca nu intelegeti... am zis sa depuneti contestatia pt a nu pierde termenul. Nu trebuie sa timbrati la depunerea cererii, va trimite acasa instanta citatia cu termenul si va pune in vedere sa timbrati si cat, ceea ce veti face atunci pana la termen, asta daca nu va intelegeti intre timp cu executorul si acesta va da un pv de incetare a executarii.
Am inteles acum, nu stiam ca executorul ar trebui sa-mi dea un PV de incetare a executarii in cazul in care constata ca executarea nu are temei. Va multumesc mult pentru lamuriri si indraznesc sa va intreb de unde as putea lua un model de contestatie, sau de udne as putea afla ce acte trebuie sa depun la dosar? Ma gandesc ca trebuie copie dupa somatia de plata, copie OP prin care am platit, copie notificare instaurare poprire si contestatia in original in 3 exemplare, nu? Si probabil si copie dupa cartea de identitate?
Da, actele astea si solicitati desfiintarea actelor de executare. Modele de contestatie gasiti pe internet. Cum ar fi asta, insa in contestatie dvsveti folosi art din noul cod de procedura.
[ link extern ]
ok, va multumesc mult pentru lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe alocatia copilului!!! sorinus71 sorinus71 Buna ziua, Am un credit la o banca , si din cauza problemelor financiare nu am mai putut sa-l platesc, in urma neplatii a intervenit poprirea pe ... (vezi toată discuția)
Poprire de catre executor judecatoresc marian72 marian72 Buna ziua ! Am instituita o poprire de catre un executor judecatoresc ,in suma de 4,372 lei , dintre care 826 lei sunt cheltuieli de executare silita ... (vezi toată discuția)
Executare silita dorelpop dorelpop buna ziua, -executorul judecatoresc incepe executarea silita pentru un credit la banca neipotecar ,impotriva mea ca si imprumutat -primele masuri luate au ... (vezi toată discuția)