avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurare de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurare de sanatate

Daca sunt administrator al unei firme, dar nu am CIM in ce conditii pot incheia un contract cu Casa de Asigurari de Sanatate? Ce acte sunt necesare si cum se calculeaza contributia?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:23, 3 Noiembrie 2013
Potrivit Legii nr.Legii 95/2006, privind reforma in domeniul sanatatii, pentru a beneficia de serviciile medicale oferite de stat o persoana trebuie sa se asigure in sistemul de sanatate.

Daca nu aveti nici un venit , atunci va puteti asigura prin incheierea unui contract de asigurare cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate in raza careia aveti domiciliul..
Venitul minim asigurat este salariul minim pe economie (800 lei), iar contributia lunara este de 5,5% din venitul asigurat.

In speta, daca va asigurati la valoarea salariului minim brut peconomie , atunci contributia este de 44 lei pe luna.

In calitate de administrator nu primiti indemnizatie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributie la sanatate pentru persoana care nu realizeaza venituri uri uri Cat trebuie sa plateasca o persoana fara venituri contributia pentru sanatate, dupa majorarea salariului minim pe economie? Cum se poate asigura ca aceasta ... (vezi toată discuția)
Asigurari sanatate daniella28 daniella28 buna seara,daca eram cosaigurata cu sotul la sanatate si sotul a bagat divort lasandu-,ma bolnava si in tratament,cum mai fac acum?cu mama pensionara nu pot ... (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate chance1 chance1 Buna ziua! Am inteles ca fratele meu (fara loc de munca, care se afla in intretinerea mea)nu poate fi coasigurat in sistemul public de sanatate. Daca ar ... (vezi toată discuția)