avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Refuz la retur produs electronic
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Refuz la retur produs electronic

Am cumparat online un televizor de la ei, un Panasonic cu diagonala de 99cm. Dupa ce a ajuns si l-am despachetat, mi-am dat seama ca e totusi prea mare pentru dormitor asa ca, am sunat si am intrebat politicos daca il pot schimba cu acelasi model insa varianta de 80cm. Au zis ca da, l-am trimis prin curier, ambalat exact cum a mi-a fost trimis. La o zi dupa ce l-am trimis, am fost sunat si mi s-a spus ca televizorul prezinta "urme de matuire" pe rama si ca nu poate fi primit pentru retur. Le-am raspuns ca asa ceva e imposibil pentru ca nu am facut absolut nimic care sa cauzeze matuirea ramei - nu l-am sters cu nicio substanta coroziva, l-am dezambalat si ambalat, infoliat in cutia si accesoriile originale. Am sunat la OPC care m-au sfatuit sa depun plangere si sa refuz preluarea coletului. Asa am facut si acum astept rezolvarea sesizarii. Sfatul meu: nu luati nimic de buna credinta - faceti poze la produs, copii dupa factura, copii dupa certificat de garantie etc. daca aveti de gand sa trimiteti un produs inapoi. Singura explicatie pe care o gasesc: tv-ul a fost trimis "matuit" si nu mi-am dat seama, neavand cum sa-l compar cu un tv cu rama "nematuita" ori vor sa-mi plaseze un tv deja folosit / reconditionat / care a fost expus la raft. Ulterior, am citit pe site-ul lor, la "Termeni si Conditii" ca produsele nu se accepta pentru retur daca acestea prezinta urme de matuire. Ceva se intampla acolo, iar rezultatul este - bataie de joc fata de clienti.

Intrebarea mea este: ce sa fac in cazul in care OPC solutioneaza acest caz in defavoarea mea ?

Bogdan S.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am achizitionat de la emag un tv in data de 14.11.2020 ... Alex1603 Alex1603 Buna ziua, Am achizitionat de la emag un tv in data de 14.11.2020 (oferta black friday). Televizorul a fost despachetat si montat in data de 07.03.2021, ... (vezi toată discuția)
Garantie televizor anamd anamd buna ziua, in august 2012 am achizitionat un televizor Smasung Led Smart TV, televizor care la sf lunii septembrie s-a stricat. Vanzatorul m-a indrumat catre ... (vezi toată discuția)
Retur produse magazin online Crisank Crisank Buna ziua,am achiziționat online de pe marketonline.ro un blender acesta nu funcționa corespunzător si am decis sa l returnez in termenul de 14 zile.in ... (vezi toată discuția)