avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... cum se stabileste care partea fiecaruia, dupa iesirea ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

cum se stabileste care partea fiecaruia, dupa iesirea din diviziune

1.Pe rol se afla rectificarea a 2 titluri de proprietate(eliminarea unor coproprietari), dupa care as dori iesirea din indiviziune, titlul fiind comun pentru 9 mostenitori, iar terenul intr-un caz de 6,70ha iar in cel de-al doilea in suprafata de 0,85 ha. Dupa rectificare, se face cadastru? Cum se stabileste care este partea fiecaruia, in situatia cand partile nu se inteleg? Se trage la sorti?
2.Aceiasi 9 proprietari revendica un teren intravilan in suprafata de 0,12 ha.Aici cum este indicat a se proceda? Sa se vanda, daca unul nu este de acord?
Cel mai recent răspuns: samblaky , utilizator 13:37, 4 Decembrie 2013
Depinde ce cotă parte revine fiecărui moștenitor (nu a-ți menționat dacă cei nouă sunt proprietari, moștenitorii direcți ai defuncților sau alte grade rudenie). După ce se va face ieșirea din indiviziune se va ști exact partea care vă revine din moștenire în funcție de dreptul pe care-l aveți la moștenire
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Noiembrie 2013
Elemer Kadar, Consilier juridic
se imparte in mod egal, dar eu me refeream la pozitia terenului. Care si cum se stabileste? Care este la margine, care este spre drum, care spre coasta? Cum se stabileste?
Eu, vreau ca pe tenul meu sa cultiv "buruieni" de exemplu.Cum stiu care este si nu cat este partea mea?
Daca sunt carcotasi, cea mai buna soltie este ca cel care il vrea, sa plateasca sulta celorlalti care nu-l vor decat pentru buruieni!
Sigur, a trebuit sa exagerez, din acest motiv am folosit si ghilimelele, dar daca se necesita ca fiecare sa stie care este terenul lui, sa iasa din indiviziune sau cum dumnezeu sa sa ma exprim...cum se procedeaza? sau acest lucru nu este posibil? Esti proprietar cu o anumita cota dintr-un teren de o anumita suprafata si cu asta basta?
Din păcate așa este. Numai dacă puteți dovedi că a-ți folosit o anumită porțiune de teren și aveți acceptul celorlalți copropietari atunci puteți beneficia de un teren anume

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune doinadavidescu doinadavidescu Buna seara, Exista urmatoarea situatie: un titlu de proprietate asupra unui teren agricol, cu patru persoane titulare, rude, intre care terenul respectiv ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli cadastru si intabulare teren arabil arlandh arlandh Buna ziua! In baza Legii 18/1991 a fost emis titlul de proprietate pentru 6 ha teren arabil, avand ca autor pe bunicul (decedat) si ca mostenitori pe 2(doi) ... (vezi toată discuția)
Despre dezmembrare. nickwolfy nickwolfy Buna ziua, As dori sa stiu care sunt etapele pe care trebuie sa le urmez pentru a face o dezmembrare in cazul unei mosteniri de pe urma mamei ? (vezi toată discuția)