avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa de timbru, recurs, asistenta avocatiala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa de timbru, recurs, asistenta avocatiala

vreau sa intreb daca la recursul facut pentru recuperarea taxei de poluare este OBLIGATORIU asistenta avocatiala altel acest recurs se respinge,mentionez ca acest proces se desfasoara in Jud Mures
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:53, 3 Noiembrie 2013
Buna seara
Nu este nevoie de avocat, doar sa depuneti la dosar toate actele necesare, inclusiv sa aveti solicitat ca judecata sa se faca in lipsa partilor
nu inteleg de ce mi sa respins cerere de recuperare desi am platit cu vechea taxa si inainte de 15.03
Ar fi util sa postati pronuntarea din acel dosar, asa vom avea posibilitatea sa va explicam motivele pentru care vi s-a respins cererea.
acum nu o am la indemana dar esenta era vorba ca se respinge pe motiv ca legea intrase in vigoare de la 01.10.2013 dar nu a intrat decat in 15,03,2013,am platit exact cum se platea si pana in 01.10.2013 ,abia din 15 martie sa diminuat taxa si sa reintitulat TAXA DE TIMBRU
Nu are importanţă locul unde se defăşoară litigiul, pentru că procedura civilă este aceeaşi pe tot teritoriul ţării.

Dacă litigiul a început după data de 15 februarie 2013, atunci trebuie ca recursul să fie redactat de un avocat, sub sancţiunea nulităţii cererii. În faţa instanţei de recurs, cererile şi concluziile dvs. nu pot fi formulate şi susţinute decât prin avocat.

Motivele pentru care cererea dvs. de chemare în judecată a fost respinsă se regăsesc în cuprinsul hotărârii judecătoreşti. Acestea nu vă pot fi explicate decât de un profesionist al dreptului care citeşte hotărârea. Fără supărare, dar ceea ce este esenţial pentru dvs., care nu aveţi pregătire juridică, poate să fie complet irelevant din perspectiva motivelor reţinute în considerentele hotărârii judecătoreşti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa poluare Raluca  Todea Raluca Todea Buna ziua! Am facut o cerere de chemare in judecata pentru recuperare taxa de poluare la Tribunalul Sibiu, care a fost respinsa. Am procedat apoi la calea de ... (vezi toată discuția)
Cerere de investire cu formula executorie respinsa bge bge Am o hotarare judecatoreasca, o decizie a Curtii de Apel, irevocabila, pentru taxa de poluare, pentru care am depus cerere de invastire cu formula executorie. ... (vezi toată discuția)
Completarea motivelor de recurs elenasoare70 elenasoare70 buna ziua,cu tot respectul ma intereseaza si pe mine niste sfaturi .am un dosar pe rol la instanta cu o cerere de restituire taxa de prima inmatriculare pt un ... (vezi toată discuția)