avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Completarea motivelor de recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Completarea motivelor de recurs

buna ziua,cu tot respectul ma intereseaza si pe mine niste sfaturi .am un dosar pe rol la instanta cu o cerere de restituire taxa de prima inmatriculare pt un autovehicul nou achizitionat din austria. in 2008 a trebuit sa platesc taxa de prima inmatriculare(taxa poluare) suma de 6,700 lei.am actionat in instanta pe cei de la mediu si finantele deoarece mi-au refuzat cererea de restituire a taxei,procesul dureaza de doi ani de zile,iar acum sant in faza de apel la curtea de apel .intrebarea mea este ;cum sa concep o motivatie scrisa ,sau ce document mai trebuie sa depun acum la urmatoarea infatisare in care sa pot sa mai expun unele argumente,motivatii in adaugire la speta mea ,o completare la apelul deja depus cu un an in urma,si la care abia acum am termen?va rog dati-mi niste modele,solutii.. care sa ma ajute in demersul meu,pt a putea daca este posibil sa recuperez acesti bani,multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:23, 24 Aprilie 2014
daca ati castigat la fond, in principiu mare lucru nu mai trebuie sa faceti - ce e mai greu a trecut.

daca totul e ok nu aveti ce invoca. daca e vreo greseala strecurata oricum nu puteti folosi ceva general in cazul Dvs asa ca degeaba luati ceva de pe net.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Aprilie 2014
vladfesan, utilizator
Sunteți în calea de atac a recursului, chiar dacă acesta se judecă la Curtea de Apel.

Litigiul dvs. este un litigiu de contencios administrativ, iar hotărârile judecătorești pronunțate în asemenea litigii pot fi atacate numai cu recurs. Dacă dvs. sunteți recurentul (ați scris că vreți să depuneți ”o completare la apelul deja depus cu un an in urma” ), atunci nu puteți depune nimic în completarea motivelor de recurs deja depuse. Motivele de recurs, sub sancțiunea nulității, trebuie formulate și depuse în termenul de recurs de 15 zile de la comunicarea hotărârii judecătorești. Instanța va constata nulitatea oricăror alte motive de recurs depuse ulterior acestui termen.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Aprilie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Motivele de recurs nu le mai puteti completa acum, doar le puteti detalia pe cele deja depuse, eventual adauga spete asemanatoare solutionate favorabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate recurs mihaimir mihaimir Va rog sa-mi spuneti ce se intampla in cazul in care o cerere de recurs nu cuprinde contul bancar al intimatului, desi contine nr de inmatriculare in RC si ... (vezi toată discuția)
Unde depun recursul? Dawio Dawio Buna ziua, va rog frumos sa imi spuneti unde ma adresez pentru un recurs impotriva unei sentinte a tribunalului, privind litigiile de munca? Depun recursul la ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala atila atila Am facut recent o plangere impotriva unui proces verbal de contraventie care a fost respins de instanta, cu drept de recurs. Cum se poate face acest recurs? (vezi toată discuția)