Va rog sa-mi spuneti ce se intampla in cazul in care o cerere de recurs nu cuprinde contul bancar al intimatului, desi contine nr de inmatriculare in RC si CUI? Este motiv de nulitate? Cum se invoca si ce efecte are? Multumesc
Este prevazut printre conditiile de la art. 112 C proc civ , dar poate fi acoperita la termenul la care se invoca acest caz de nulitate sau la termenul urmator daca partea adversa nu este de fata. In principiu, instantele nu anuleaza cererea de chemare in judectata pt asa ceva, cu atat mai mult cu cat aceasta se poate reitera a doua zi cu respectarea tuturor conditiile cerute de art 112 si urm C proc civ
in mod similar este privita si cererea de recurs. Singura pb este ca recurentul sa nu iasa din termenul de a formula recursul, dar atunci exista cai de retractare a deciziei de anulare a recursului (contest in anulare, revizuire) si se lungeste procesul. Daca esti sigur ca dreptatea este de partea ta ta mai bine te judeci, fara a mai invoca motivul de anulare a recursului intemeiat pe absenta contului bancar dintre datele de identificare ale societatii respective. Oricum instanta nu va invoca din oficiu acest aspect, ba mai mult s-ar putea sa respinga exceptia de anulare a recursului.
Art. 302/1 - Cererea de recurs va cuprinde, sub sancţiunea nulităţii, următoarele menţiuni:
a) numele, domiciliul sau reşedinţa părţilor ori, pentru persoanele juridice, denumirea şi sediul lor, precum şi, după caz, numărul de înmatriculare în registrul comerţului sau de înscriere în registrul persoanelor juridice, codul unic de înregistrare sau, după caz, codul fiscal şi contul bancar. Dacă recurentul locuieşte în străinătate, va arăta şi domiciliul ales în România, unde urmează să i se facă toate comunicările privind procesul;*)
b) indicarea hotărârii care se atacă;
c) motivele de nelegalitate pe care se întemeiază recursul şi dezvoltarea lor sau, după caz, menţiunea că motivele vor fi depuse printr-un memoriu separat;
d) semnătura.
La cererea de recurs se va ataşa dovada achitării taxei de timbru, conform legii.
_____________
*) Dispoziţiile alin. 1 lit. a) au fost declarate neconstituţionale, prin Decizia Curţii Constituţionale Nr. 176/2005, în ceea ce priveşte sancţionarea cu nulitate absolută a omisiunii de a se preciza în cuprinsul cererii de recurs "numele, domiciliul sau reşedinţa părţilor ori, pentru persoanele juridice, denumirea şi sediul lor, precum şi, după caz, numărul de înmatriculare în registrul comerţului sau de înscriere în registrul persoanelor juridice, codul unic de înregistrare sau, după caz, codul fiscal şi contul bancar", precum şi - dacă recurentul locuieşte în străinătate - "domiciliul ales în România, unde urmează să i se facă toate comunicările privind procesul".
Deci, nu poti invoca nulitatea recursului.
ce se poate face pentru a nu se mai lungi acest proces in cazul urmator:
- exista o sentinta data de tribunal prin care respinge actiunea reclamantului, acesta a facut recurs la curtea de apel care s-a anulat din cauza netimbrarii - prin decizie irevocabila.
multumesc!
Cale de atac
qwerta
Intr-un dosar de contencios administrativ instanta tribunalului da o sentinta pe care pirita o recureaza la curtea de apel.Pirita nu-si motiveaza recursul ... (vezi toată discuția)