avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nulitate recurs
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nulitate recurs

Va rog sa-mi spuneti ce se intampla in cazul in care o cerere de recurs nu cuprinde contul bancar al intimatului, desi contine nr de inmatriculare in RC si CUI? Este motiv de nulitate? Cum se invoca si ce efecte are? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 16:14, 14 Decembrie 2006
Se mai poate exercita daca este cazul caile extraordinare de atac, in conditiile prevazute expres de lege, si anume contestatia in anulare - art.317-321 C.proc.civ. sau revizuirea - art.322- 328 C.proc.civ.
se pare ca nu am fost inteleasa in ceea ce priveste speta mea, dar in acelasi timp imi cer scuze deoarece nu am prezentat toate amanuntele problemei, astfel incat vi le expun acum:
- o institutie publica a organizat cerere de oferte pentru concesionarea unor terenuri (s-a sarit peste etapa cu licitatia deoarece nu s-a prezentat nimeni si conform prevederilor legale in vigoare la acea data, daca nu se prezenta nimeni la licitatia, ti se ofera posibilitatea de a organiza cerere de oferte );
- la aceasta cerere de oferte s-au prezentat 3 candidati, alegandu-se castigatorul in functie de pretul cel mai mic oferit;
- unul dintre cei doi candidati necastigatori a deschis actiune la tribunal pentru anularea acestei licitatii cu toate etapele ei, invocand o serie de motive;
- in prima instanta, tribunalul a respins actiunea acestuia considerand-o neintemeiata;
- reclamantul nemultumit de aceasta solutie, a atacat sentinta la curtea de apel;
- aici nu au existat decat doua termene - la unul dintre ele punandu-i-se in vedere reclamantului-recurent - mai exact societatii comerciale care nu a castigat licitatie, sa timbreze cererea de recurs pana la termenul anterior cu o diferenta (nu are importanta cat) deoarece aceasta era timbrata insuficient;
- la termenul respectiv reclamantul - recurent nu a depus dovada achitarii acestei sume, iar instanta a dispus anularea recursului pentru netimbrare.
Cunosc faptul ca decizia irevocabila cum este cea a curtii de apel poate fi retractata prin contestatie in anulare, dar termenul acordat de c. pr. civ. este 15 zile de la luarea la cunostinta de contestator si nu poate sa treaca mai mult de 1 an.
Problema care exista aici este ca institutia publica in speta doreste sa incheie contractul de concesiune cu societatea castigatoare, iar decizia data de curtea de apel nu ajuta deloc la realizarea acestui lucru deoarece ofera contestatorului aceasta posibilitate de a retracta decizia pana intr-un an.
Intrebarea este: exista vreo solutie prin care institutia publica in speta sa poata incheia acel contract de concesiune fara a fi lovit de nulitate, avand in vedere ca curtea de apel nu a data o solutie, judecand pe fond?
multumesc!
termenul este cel pe care l-ai mentionat si tu, dar motivele de exercitare a unei contestatii in anulare care ar fi astfel incat sa se impiedice incheierea contractului?
doresc sa aflu daca acel contract de concesiune se poate incheia atat timp cat nu exista o sentinta definitiva si irevocabila privind respingerea actiunii ce are ca obiect anularea licitatiei - in conditii ideale o licitatie se finalizeaza cu incheierea contractului de concesiune, dar in acest caz s-a amanat incheierea acestui contract atat timp cat exista un litigiu privind aceasta concesionare.
In concluzie, in prezent exista o sentinta data de tribunal din care reiese ca institutia publica a castigat, dar care a fost atacata cu recurs de reclamantul din litigiul de la prima instanta , si o decizie a curtii de apel irevocabila prin care nu se pronunta pe fond, ci doar anuleaza recursul pentru netimbrare.
Intrebare: se poate finaliza licitatia a carei anulare a fost ceruta in actiunea introdusa la tribunal, in prima instanta si pe care acesta a respins-o, mai exact se poate incheia in aceste conditii contractul de concesiune cu societatea castigatoare?
atat timp cat nu s-a cerut suspendarea p/v de adjudecare concesiunea poate fi incheiata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca partea recurenta va castiga recursul, ce se va intâmpla? ... Narcisa_ Narcisa_ Daca partea recurenta va castiga recursul, ce se va intâmpla? Instanta de recurs ca retrimite spre rejudecare instanței inferioare? Recurenta a ... (vezi toată discuția)
Cale de atac qwerta qwerta Intr-un dosar de contencios administrativ instanta tribunalului da o sentinta pe care pirita o recureaza la curtea de apel.Pirita nu-si motiveaza recursul ... (vezi toată discuția)
Se mai poate ataca o decizie pronuntata in recurs? myttel myttel buna ziua, as vrea sa stiu daca mai exista cale de atac impotriva unei decizii de la curtea de apel....prima data s-a judecat la judet, am castigat iar la ... (vezi toată discuția)