Buna seara.Imi spune-ti va rog daca o persoana cu handicap de gradul 2 poate incheia fara acordul tutorelui acte de vanzare-cumparare(fiind titular).Daca nu poate atunci tutorele poate dispune asupra bunurilor mobile si imobile in conditiile in care are mostenitori de gradul 1(3 copii) .Multumesc!
Vreti sa expuneti situatia mai clar ?
De ce a fost numit tutore ? persoana cu handicap e pusa sub interdictie ? Daca da, persoana cu handicap nu poate vinde. Poate vinde tutorele bunul aflat in proprietatea persoanei cu handicap cu acordul instantei de tutela si trebuie sa dovedeasca cum ca vanzarea se face in interesul persoanei tutelate.
Cine are mostenitori ?
Nu conteaza handicapul daca persoana e intreaga la minte si majora, daca e pusa sub interdictie inseamna ca e incapabila.
O persoana cu handicap gr 2 (alzeimer si debilitata usoara) nu are nevoie de un tutore? In acest caz poate incheia acte de dispozitie persoana cu handicap?(aceasta are 3 copiii si vrea sa incheie act de vanzare in favoarea unuia).Mentionez ca persoana cu handicap este proprietar unic.
Vinzare casa mostenita
laci72
Buna seara,am si eu o intrebare:se poate vinde o casa care e mostenita de 3 surori si un frate,si una dintre surori e o persoana cu handicap grav,gradul 1,nu ... (vezi toată discuția)
Tutore - mostenire
andryzs
[b]Tutorele[/b] ( la persoane care se incadreaza in categoria de persoane handicapate cu gr.I de invaliditate care necesita protectie sociala si au nevoie de ... (vezi toată discuția)
Tutore
niclaus
tutore:daca am domiciliul in apropierea persoanei cu handicap psihic dar sant rezident in strainatate as putea deveni tutore pentru persoana respectiva?Relatia ... (vezi toată discuția)