avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prima casa

Buna seara,

am si eu o intrebare va rog frumos. intentionez sa particip la programul prima casa, insa detin o suprafata de 20 mp si am inteles ca trebuie o declaratie facuta la notar cum ca detin aceasta suprafata. in momentul in care ma duc la notar sunt obligata sa arat contractul pe care il am pt acest imobil de 20 mp? sau pur si simplu se intocmeste o declaratie pe propie raspundere?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 09:28, 12 Noiembrie 2013
Este o declaratie pe care Banca vi o da ca model. Nu este necesar sa prezentati actul de proprietate pe acel imobil.
multumesc frumos pt raspuns
mai am o intrebare daca ma puteti ajuta, va rog. In cazul in care doresc sa achizitionez un apart intr-un imobil vechi, avansul de 5% este obligatoriu? Ma pot intelege cu propietarul ca avansul acesta sa nu fie dat sau intr-un procent mai mic?
Trebuie dat avansul de 5% este obligatoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva cumparare apartament 2022-2023 - 5% sau 19% migacio migacio Buna ziua. Am o intrebare legata de imobiliare si noul cod fiscal (aplicabil de la 1 ianuarie 2023). Am urmatorul scenariu: -in 2018 s-a achizitionat un ... (vezi toată discuția)
Suprafața utilă DumitruParaschiv DumitruParaschiv La calculul cotelor lunare de întretinere la suprafata utilă se înclud unde este cazul boxele de la subsol s au camerele de serviciu de pe paliere? (vezi toată discuția)
Ce tva se aplica la un avans pentru o locuinta noua alina_baicu alina_baicu BUNA ZIUA. CAUZL MEU ESTE URMATORUL: VREAU SA ACHIZITIONEZ UN APARTAMENT NOU CARE VA FI DAT IN FOLOSINTA ANUL ACESTA,PENTRU ACEST LUCRU MI SE CERE UN AVANS ... (vezi toată discuția)