avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Preluare datorie ajunsa la executare silita de catre ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Preluare datorie ajunsa la executare silita de catre alt debitor decat cel initial

Exista posibilitatea de preluare a unei datorii, ajunsa la executare silita, de catre un alt debitor decat cel initial ? Datoria este catre banca, rambursarea nu a fost efectuata conform contractului, iar dosarul a fost inaintat executorului.
Se poate aplica art. 1599 din Noul Cod civil ?
Se poate incheia un contract intre cele trei parti , prin intermediul caruia sa se oblige un alt debitor ? ( persoane fizice fiind )
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:53, 3 Noiembrie 2013
Sigur ca da, iar creditorul va fi chiar incantat daca celui nou are ce sa-i execute, altfel,nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare datorie vulturu39 vulturu39 In NCC a aparut un capitol nou Preluare Datorie. O persoana civila poate fi obligata sa preia o datorie chiar daca nu a contribuit la acel debit? (vezi toată discuția)
Executare silita fyl fyl As dori sa stiu daca s-a mai intilnit un astfel de caz : Este posibil ca giranul unui credit,fara sa fie girant platitor,sa fie executat silit,fara ca ... (vezi toată discuția)
Cesiune creanta adriana73 adriana73 in luna iulie am primit o notificate cesiune creanta de la kruk prin care mi se comunica ca sa cesiunat o creanta in 2015 de la ing catre ei.am fost la banca ... (vezi toată discuția)