avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu probleme
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu probleme

Sunt casatorita de 4 ani. Am o fetita de aceeasi varsta, pentru ea m-am si casatorit, doar ca eu si tatal ei nu ne-am inteles niciodata. Suntem despartiti de aproximativ un an si am dori sa oficializam aceasta despartire. Doar ca e o mica problema. In timpul casatoriei, sotul, a cumparat un apartament care este pe numele amandurora. Eu i-am spus ca nu am nici o pretentie, au fost banii lui, el si locuieste in acel apartament de aproximativ un an. Nu stiu cine i-a bagat in cap ca eu as cere sa se imparta apartamentul dupa divort. Inainte de divort nu vreau sa facem partajul in favoarea lui pentru ca am inteles ca ar vrea sa-l vanda si sa se mute inapoi la mine si atunci nu ar mai fi nici un divort. Cum sa procedez?
Daca doriti sa divortati si sa va intelegeti nu sunt probleme.
Vedeti insa cum va intelegeti cu copilul.
Daca doriti sa ii lasati lui copilul va puteti intelege si asa.

Daca nu doriti sa ii lasati copilul trebuia lamurita situatia cu copilul in sensul ce va iesi cu drepturile fircaruia dupa divort.
Partajul va poate ajuta sa va integeti.
Divortati fie in instanta,fie la notar si ulterior realizati partajul.In instanta chiar daca solicitati prin cererea de chemare in judecata desfacerea casatoriei si partajul unor bunuri,se solutioneaza divortul iar partajul se disjunge,se formeaza alt dosar si se judeca partajul dupa ce hotararea de divort devine irevocabila.
In urma cu sapte ani am mai trecut printr-un divort si am ramas cu multe traume. As vrea sa evit Tribunalul. In legatura cu fetita am ajuns la un acord. Singura problema e cea cu apartamentul. Cum sa procedez sa fiu sigura ce el imi va acorda divortul, iar el sa fie sigur ca nu voi cere nimic din apartament
Ultima modificare: Duminică, 3 Noiembrie 2013
ValeriaW, utilizator
Puteti sa dati o declaratie la notar sa ziceti ca nu ati contribuit la achizitionarea apartamentului si nu aveti pretentii din el, aceasta il ajuta in instanta in caz ca va razganditi.
In mod normal fara avocat nu trebuie sa faca nimic ca sa nu se pacaleasca.
Lucrurile pot fi simple dar trebuie totul bine corelat.
In functie de situatie nu dati nicio declaratie la notar ca notarul va ia declaratia si altceva nu il intereseaza si nici nu este treaba lui problemele dvs.

Alte discuții în legătură

Acord intre soti inainte de divort leila.3000 leila.3000 Buna. As avea nevoie de un sfat pentru cine ma poate ajuta..Doresc sa introduc actiune de divort..problema este ca sotul meu care lucra in strainatate cand ... (vezi toată discuția)
Am semnat cerere de divort la notar si m-am razgandit ... Radum73 Radum73 Buna ziua , am semnat o cerere de divort la notar ,dar ulterior mi-am dat seama ca nu ma avantajaza un astfel de divort ...ba din contra ! Se poate retrage ... (vezi toată discuția)
Divort + partaj gheorghe175 gheorghe175 Buna ziua Din pacate cred ca si eu ( noi ) vom ajunge la divort . Avem cu sotia impreuna si o fetita de 7 ani . Am mai multe intrebari : - Inainte de ... (vezi toată discuția)