avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu probleme
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu probleme

Sunt casatorita de 4 ani. Am o fetita de aceeasi varsta, pentru ea m-am si casatorit, doar ca eu si tatal ei nu ne-am inteles niciodata. Suntem despartiti de aproximativ un an si am dori sa oficializam aceasta despartire. Doar ca e o mica problema. In timpul casatoriei, sotul, a cumparat un apartament care este pe numele amandurora. Eu i-am spus ca nu am nici o pretentie, au fost banii lui, el si locuieste in acel apartament de aproximativ un an. Nu stiu cine i-a bagat in cap ca eu as cere sa se imparta apartamentul dupa divort. Inainte de divort nu vreau sa facem partajul in favoarea lui pentru ca am inteles ca ar vrea sa-l vanda si sa se mute inapoi la mine si atunci nu ar mai fi nici un divort. Cum sa procedez?
Daca aveti vreo parere , vreo idee, expuneti-o aici si nu mai trimiteti oamenii la avocat ca stiu sa se duca si netrimisi, ca doar nu s-or duce la popa !
Doamna, de divortat , divortati oricum si daca sotul nu e de acord cu divortul, nu e cazul sa va lasati santajata. Insa, daca dvs nu vreti in instanta si nici nu aveti pretentii la ap si daca tot nu aveti incredere unul in altul, nu dati nici dvs declaratia, depuneti actele de divort la notar impreuna, pregatiti actele pt partaj si cand semnati actele de divort, faceti in acelasi timp si partajul.
A, mai ziceti dvs ca va e teama sa nu vina sa locuiasca la dvs. A cui e casa in care locuiti ?

Ultima modificare: Luni, 4 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Inainte de divort nu vreau sa facem partajul in favoarea lui pentru ca am inteles ca ar vrea sa-l vanda si sa se mute inapoi la mine si atunci nu ar mai fi nici un divort. Cum sa procedez?

Trebuie mai intai sa hotarati ce va doriti. Doriti sa divortati sau nu? Caci se pare ca nu doriti divortul, ci vreti sa se intoarca la dv.
m_ella2005 a scris:

Inainte de divort nu vreau sa facem partajul in favoarea lui pentru ca am inteles ca ar vrea sa-l vanda si sa se mute inapoi la mine si atunci nu ar mai fi nici un divort. Cum sa procedez?

Trebuie mai intai sa hotarati ce va doriti. Doriti sa divortati sau nu? Caci se pare ca nu doriti divortul, ci vreti sa se intoarca la dv.

Din exprimarea doamnei m_ella2005 nu reiese sub nicio forma ca nu ar vrea divortul, ci ca, dimpotriva, se teme ca actualul sot nu cumva sa vanda apartamentul comun, in cazul in care ii revine prin partaj, si sa se mute tot la dansa, astfel incat sa nu aiba loc o despartire in fapt.

Ca sa ajungeti la un acord privind toate aspectele legate de divort, este indicat sa mergeti mai intai la mediere, aceasta fiind si procedura care pune pe primul plan interesul minorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord intre soti inainte de divort leila.3000 leila.3000 Buna. As avea nevoie de un sfat pentru cine ma poate ajuta..Doresc sa introduc actiune de divort..problema este ca sotul meu care lucra in strainatate cand ... (vezi toată discuția)
Am semnat cerere de divort la notar si m-am razgandit ... Radum73 Radum73 Buna ziua , am semnat o cerere de divort la notar ,dar ulterior mi-am dat seama ca nu ma avantajaza un astfel de divort ...ba din contra ! Se poate retrage ... (vezi toată discuția)
Divort + partaj gheorghe175 gheorghe175 Buna ziua Din pacate cred ca si eu ( noi ) vom ajunge la divort . Avem cu sotia impreuna si o fetita de 7 ani . Am mai multe intrebari : - Inainte de ... (vezi toată discuția)