Am si eu o intrebare legata de schimbarea numelui sotiei in caz de divort pronuntat in alta tara.
Este vorba de mama,care este plecata din tara de foarte mult timp si tot acolo a si intentat divort.Despartirea a fost simpla si rapida deoarece tata a refuzat sa se prezinte,insa avem o mare nelamurire:mama doreste sa revina la numele anterior casatoriei,insa in momentul in care a solicitat acest lucru in instanta si avocatului,i s-a spus ca la ei in tara(este vorba de Spania) nu exista o lege prin care trebuie mentionata dorinta sotiei de a-si recupera numele in hotararea de divort,si ca atare ei nu o pot ajuta in aceasta privinta.Mama doreste sa vina in tara pentru a-si schimba toate documentele oficiale pe numele anterior;in tara ni se spune ca fara acea mentiune de schimbare a numelui pe hotararea de divort nu isi poate recupera numele de fata.
Ma puteti ajuta cu vreo lamurire,tinand cont ca mama insista sa isi schimbe numele?
Va multumesc anticipat pentru ajutor si va doresc o seara placuta!
dupa ce face toate demersurile ca hotararea de divort sa fie recunoscuta in romania, va face o actiune de revenire la numele purtat anterior casatoriei.
Va multumesc amandurora pentru raspuns insa imi puteti spune cam cat ar dura aceasta recunoastere a hotararii de divort si schimbarea numelui?? mama nu poate sta mai mult de o luna in Romania;acest lucru il va implica in vreun fel pe tata? deoarece el refuza categoric sa colaboreze