avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire salariu

Buna ziua!
Avem un salariat pe numele caruia s-a infiintat o poprire pe salariu in cota de 1/3 din venitul net lunar.
In executare se dispune:
" In temeiul art. 454 alin (2) C.proc. civ., va punem in vedere interdictia de a plati sumele de bani poprite, pana la concurenta sumei datorate, in caz contrar veti suporta consecintele prevazute la art. 460 C. proc. civ.
In temeiul art. 456 C. proc. civ., in termen de 15 zile de la primirea popririi, urmeaza sa consemnati sumele de bani poprite si sa trimiteti dovada executorului judecatoresc si in continuare pana la incasarea integrala a debitului."

Salariatul a facut recurs la aceasta executare angajand un avocat.
In acest caz ce trebuie sa facem noi ca angajator? Executam poprirea sau nu? Si daca nu, ce trebuie facut avand in vedere ca trebuie sa-i informam ca am luat la cunostinata. In baza a ce trebuie sa le transmitem ca nu mai procedam la executarea popriri din moment ce salariatul a facut recurs?

Multumesc si o zi buna!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 09:57, 4 Noiembrie 2013
Nu aveti decat sa cititi cu multa atentie textul de lege invocat si sa va asumati sau nu consecintele.

Pana cand salariatul sau executorul vine cu o adresa de suspendare si/sau hotarare de suspendare a executarii silite , poprirea este in fiinta.
Nu o infiintati, platiti dvs ptr angajat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita prin poprire pe salarii anamaria81 anamaria81 Executorul judecatoresc dispune executarea silita prin infiintarea unei popriri asupra tuturor sumelor din salarii ale sefului institutiei, pana la o anumita ... (vezi toată discuția)
Validarea popririi ContSters183043 ContSters183043 Cum se depune validarea popririi si cine o poate depune? De asemenea in ce termen de la efectuarea popririi se poate depune si unde se face acest lucru? (vezi toată discuția)
Sistare poprire doina1234 doina1234 In cazul in care o institutie publica dispune poprirea iar debitorul face cerere de sistare aratand ca pe rolul judecatoriei exista un dosar nefinalizat avand ... (vezi toată discuția)