avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita prin poprire pe salarii
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita prin poprire pe salarii

Executorul judecatoresc dispune executarea silita prin infiintarea unei popriri asupra tuturor sumelor din salarii ale sefului institutiei, pana la o anumita suma. In temeiul art. 454 alin (2) C. proc. civ. se pune in vedere interdictia de a plati sumele de bani poprite, pana la concurenta sumei datorate.
Eu sunt un subaltern al sefului si am primit adresa de la executorul judecatoresc (adresata institutiei si sefului acesteia) si procesul verbal in care este mentionat ca, potrivit art. 371 alin (4) din C. Proc. civ., acest proces verbal constituie titlu executoriu pentru sumele stabilite.
1. Am obligatia sa retin 1/3 din venitul lunar net sau intregul salariu lunar, pana la concurenta sumei integrale?
2. Retinerea o fac in baza acestei adrese de la executorul judecatoresc sau in baza deciziei sefului institutiei, decizie pe care nu sunt sigur ca o va da, avand in vedere ca e vorba de el?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Birou Executor Judecatoresc ȚÃREAN CÃLIN , Executor judecatoresc 23:16, 26 Martie 2012
Retinerea se face in baza adresei primite de la executor si se face pe 1/3 din venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu dumilor dumilor Buna ziua! Avem un salariat pe numele caruia s-a infiintat o poprire pe salariu in cota de 1/3 din venitul net lunar. In executare se dispune: \\" In ... (vezi toată discuția)
Executare datornic la banca avas avas Buna ziua, Am vreo obligatie legala ca SRL sa dau curs cererii scrise din partea unei banci de retinere din salariul unui angajat a unei parti pentru ... (vezi toată discuția)
Executare silita-urgent!! oana_25 oana_25 Buna, Am si eu o speta de rezolvat ....help me please!!!! 1. Sirul evenimentelor: 19.03 09: -Creditoarea in temeiul titlurilor executorii, porneşte ... (vezi toată discuția)