avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Impozit pe profit sau impozit pe venit?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Impozit pe profit sau impozit pe venit?

Buna ziua,

Am infiintat o firma in acest an, cu caen 7022, si firesc am fost inregistrata ca si platitoare de impozit pe profit. Luna aceasta cand am incercat sa dau declaratia 100, mi-a aparut eroare in recipisa- ca NU sunt inregistrata ca platitor de impozit pe profit.
Am verificat pe site-ul anaf, si apaream ca platitoare de impozit pe venit, ceea ce mi s-a parut f. ciudat ( pentru ca pe 23 octombrie apaream ca platit. de impozit pe profit) asa ca am dat declaratia pentru 3% gandindu-ma ca nu aveam altceva de facut ( eram deja in data de 25).
Am mers la finante si mi s a spus ca de fapt e o eroare si ca sunt platitoare de impozit pe profit si nu pe venit, ca trebuie sa depun rectificativa etc.
Nu inteleg a cui a fost eroarea ca eu nu am depus nici un act prin care solicitam schimbarea impozitului.
De asemenea, as dori sa va mai intreb, daca momentan realizez venituri din codurile secundare si nu din consultanta cum ar ftrebui sa ma inregistrez cu impozit pe venit sau pe profit?
Multumesc!


Cel mai recent răspuns: Andreea98 , utilizator 20:38, 5 Noiembrie 2013
Buna ziua,

Cred ca nu mai conteaza in momentul de fata din partea cui a fost eroarea. Important este sa rezolvati situatia fara costuri conraventionale.
Verificarea conditiilor micorintreprinderii se face la incheierea anului, cu exceptia criteriului cifrei de afaceri care se verifica si in timpul anului. Daca nu realizati venituri din consultanta(aceasta va rezulta din contractle incheiate cu beneficiarii sau a altor documente care justifica natura veniturilor) veti putea si in anul urmator sa aplicati sistemul.

Numai bine
Multumesc mult pentru raspuns!
Aveti dreptate, nu mai conteaza de partea cui este eroarea, insa noi, ca si contribuabili suntem pusi pe drum inutil, pierdem timp si nervi si nu in ultimul rand si bani.
Am depus deja o adresa si astept raspuns si solutionarea problemei.
Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Microintreprindere - venituri din consultanta irinuka2005 irinuka2005 Buna ziua Ma puteti ajuta va rog cu o informatie va rog? Microintreprindere ce desfasoara activitati de consultanta .Cum imi calculeaz acei 20% pt a ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit cindianton cindianton Buna ziua, Am o societatea infiintata in iunie 2014 cu cod CAEN 7022 \\\\"Activitati de Management si Consultanta\\\\". La infiintare societate era platitoare ... (vezi toată discuția)
Corectare d394 modimpex modimpex buna ziua! am urmatoarea situatie: am depus d394 trimIII si pe recipisa scrie: nu exista erori de validare, dar este o atentionare cum ca: cui-ul unui ... (vezi toată discuția)