avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie sau stimulent?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie sau stimulent?

Buna ziua. As vrea si eu un raspuns pe care nu prea mi-l da nimeni. Sunt in concediu de crestere copil, iar pe 8 octombrie 2013 am nascut cel de-al doilea copil. Primul copil pentru care sunt in concediu de crestere are 1 an si 7 luni. Intrebarea mea e urmatoarea: daca pentru primul copil primesc acea indemnizatie de 600 de lei, pentru cel de-al doilea copil ce voi primi, indemnizatie sau stimulent? Va rog mult, un raspuns. O zi buna!
Cel mai recent răspuns: maitairina , utilizator 15:46, 11 Martie 2014
Buna ziua. Astazi am primit o notificare prin care mi se confirma faptul ca mi s-a aprobat dosarul pentru indemnizatia de crestere copil dar nu scrie nimic despre alocatia de stat. Daca am facut dosare separate voi primi notificari separate? Sau nu scrie nimic de alocatie pentru ca sigur o voi primi?
Daca ati facut cerere si pentru alocatia de stat pentru copii o veti primi si pe aceasta.
In acea decizie nu ar fi trebuit sa scrie si despre alocatia de stat? Prima decizie de la primul copil nu o mai am si nici nu imi aduc aminte daca erau mentionate si indemnizatia si alocatia. Va multumesc pentru raspuns!
1. Daca ati facut cerere separata pentru alocatie de stat pentru copii este posibil sa se emita si decizie separata.

2. E bine sa luati legatura cu AJPIS (prin telefon sau e-mail) sa lamuriti lucrurile.
Buna ziua.baietelul meu este nascut pe data de 06.04.2012 si urmeaza sa se incheie CCC pentru el. Cand voi lua ultima indemnizatie: luna aceasta sau luna viitoare (in aprilie, cand este nascut) ?

Alte discuții în legătură

Alocatie si indemnizatie maryag maryag am un copil nascut in martie 2011 si am ccc pana in martie 2013. intre timp am nascut un alt copil in 25 ianuarie 2013 .asi dori sa stiu in cat timp pot depune ... (vezi toată discuția)
Drepturi pt tripleti lelyduda lelyduda Buna ziua,in urma cu 3 luni am nascut 3 baieti ai as vrea sa stiu daca pe langa indemnizatia de crestere mai putem primi ceva ajutor din partea statului ... (vezi toată discuția)
Sarcina din timpul concediului de crestere a copilului irinagrecu irinagrecu Buna ziua, Am nascut in data de 10.07.2015. Acum fetita mea are 6 luni. As vrea sa raman iar insarcunata si sa beneficiez in continuare de concediu pt. ... (vezi toată discuția)