va rog sa-mi dati si mie un sfat despre ce as putea face in situatia in care un angajator si-a retras oferta de angajare. Concret, am participat la un interviu de angajare apoi am primit pe mail oferta de angajare, cu toate datele: tipul contractlui de munca, salariul oferit, conditiile de lucru si mentiunea" prin semnarea si restituirea catre noi a unui exemplar al acestei oferte consideram ca am stabilit o relatie oficiala". Am trimis , pe mail, catre firma acceptul meu impreuna cu documentele cerute si, la cateva zile, am primit un telefon de la angajator in care mi se spune ca sunt nevoiti sa retraga oferta de angajare intrucat ei au un sistem de verificare interna si nu au obtinut recmandari tocmai bune despre mine. Precizez ca niciodata nu am avut sanctiuni la locurile de munca anterioare si nu mi s-a desfacut niciodata contractul de munca din cauza mea. Va multumesc !
Retragerea ofertei de muncă, în situaţia în care aceasta a fost deja acceptată de candidat, are consecinţe exclusiv de ordin patrimonial asupra unui angajator, în sensul că acesta va fi obligat să suporte consecinţele retragerii intempestive şi o eventuala plată de daune interese.
Persoana in cauza poate solicita în instanţă angajatorului care şi-a retras intempestiv oferta de muncă repararea integrală a prejudiciilor directe şi indirecte cauzate de retragerea acesteia
Administrator neserios
goga21
In urma unui anunt ptr.angajare afisat la ajofm, am luat legatura cu persoana de contact din respectiva oferta care m-a interesat spunindumi-se sa fac toate ... (vezi toată discuția)