In urma unui anunt ptr.angajare afisat la ajofm, am luat legatura cu persoana de contact din respectiva oferta care m-a interesat spunindumi-se sa fac toate actele ptr.angajare (analize,adeverinta medic familie,cazier)ptr. ca sigur o sa ma angajeze.Dupa ce am terminat toate actele care m-au costat 150 lei ,l-am contactat sa-i spun ca am terminat actele si sa i-mi spuna ce fac in continuare.Mi-a comunicat ca nu mai este valabil ptr. ca persoana care trebuia sa se pensioneze s-a razgandit.Unde as putea depune o reclamatie.la itm?
Problema ridicata de dvs , retragerea ofertei de munca, nu poate fi solutionata decat prin intermediul unei actiuni in instanta.
Retragerea ofertei de muncă, în situaţia în care aceasta a fost deja acceptată de o persoana, ar putea avea consecinţe de ordin patrimonial asupra unui angajator, în sensul că acesta va putea fi obligat să suporte consecinţele retragerii acesteia, precum şi o eventuala plată de daune interese.
Persoana in cauza poate solicita în instanţă angajatorului care şi-a retras oferta de muncă repararea integrală a prejudiciilor directe şi indirecte cauzate de retragerea acesteia.