avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical

Buna ziua
As dori si eu o lamurire cu privire la plata concediului medical mentionez ca sunt insarcinata si sunt in concediu de risc maternal firma la care lucrez imi plateste concediu tot la doua luni e corect asa ceva mai mentionez ca nici bani de concediu pe luna septembrie nu mi sa dat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:47, 4 Noiembrie 2013
OUG nr.158/2005 prevede:
art.36
(3) Plata indemnizaţiilor se face lunar de către:

a) angajator, cel mai târziu odată cu lichidarea drepturilor salariale pe luna respectivă, pentru asiguraţii prevăzuţi la art. 1 alin. (1) lit. A şi B;
b) instituţia care administrează bugetul asigurărilor pentru şomaj, până la data de 10 a lunii următoare celei pentru care s-a acordat concediul medical;
c) casa de asigurări de sănătate, până la data de 10 a lunii următoare celei pentru care s-a acordat concediul medical, pentru asiguraţii prevăzuţi la art. 1 alin. (2) şi pentru persoanele prevăzute la art. 23 alin. (2) şi la art. 32.

Art.47
....
(2) Constituie contravenţii următoarele fapte, săvârşite prin încălcarea obligaţiilor prevăzute la art. 36 alin. (3):

a) refuzul nejustificat de plată a indemnizaţiilor;

Art. 49 Constatarea contravenţiilor prevăzute la art. 47 şi aplicarea amenzilor corespunzătoare se fac de către organele de control ale CNAS şi ale caselor de asigurări de sănătate.

In speta, depuneti o sesizare la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul platii cm RocsanaP RocsanaP Buna ziua, va rog frumos daca ma puteti ajuta si pe mine, eu sunt in CM de o luna pentru risc de sarcina, cand am fost sa imi iau salariul mi-au spus ca nu ... (vezi toată discuția)
Neplata concediu medical d_cristina76 d_cristina76 buna ziua as vrea si eu sa stiu care ar fi motivele pentru care un angajator nu plateste concediu medical in conditiile in care acesta l-am dus la timp (vezi toată discuția)
Plata concediu medical deeejessica deeejessica Buna ziua, In luna februarie am avut cinci zile de conediu medical. Salariile la firma la care lucrez se platesc lunar in data 10. In data de 10.03 am ... (vezi toată discuția)