Buna ziua as vrea sa im dati si mie raspunsul sau care sunt pasi de urmat in urmatoarea problema:
Am fost casatorit cu sotia mea legitim 22 de ani din care a rezultat si un copil, insa eu cand mam casatorit cu ea ea deja avea 3 copii dintro alta castorie acum dupa 23 de ani ea a decedat insa impreuna cu ea am 2 imobile.Daca copii ei din prima casatorie ei isi vor dreptul ma pot obliga sa vand unul din imobile pentru partea lor financiara care spun ei ca i sar cuveni? Si daca eu nu as fii deacord sa vand care sunt consecintele .
Va multumesc
Daca nu sunteti de acord sa vindeti, dati-le partea lor din alte surse.
Nu vreti de niciun fel, va cheama in instanta pt dezbaterea succesiunii si isi vor lua partea, ori un imobil, ori in bani.
Cine actioneaza in instanta cere ceva in legatura cu mostenirea, se vor stabili cotele legale ce se cuvine fiecaruia si se analizeaza cerere celui ce a initiat actiunea, acela a cerut ceva, fie sa i se atribuie imobilul si sa plateasca sulta celorlalti, fie invers , sa se atribuie altuia , fie sa se vand si sa se imparta banii. Vin si intampinarile celorlalti.. poate vrea altul imobilul si motiveaza ca astat acolo nu stiu cati ani, ca are copii , ca a intretinut bunul, ca nu are unde sta si vrea el sa plateasca celorlalti si in final instanta hotarase si cui atribuie casa si in ce conditii. Cu suma nu e bai ca se evaluaeaza imobilul de expert si se stabileste astfel si sulta.
In instanta tocmai asta e ideea , ca astia nu s-au inteles si de aia apeleaza la judecata, ca instanta sa decida in locul lor.. pe banii lor si pe timpul lor pierdut.