buna ziua
sunt unul din cei 6 mostenitori al unui apartament si eu vreau sa-mi vand partea ce-mi revine iar ceilalti mostenitori nu sunt deacord nici cu vanzarea intregului imobil si nici cu ,cumparatea partii care-mi revine.As dorii sa stiu ce pot face in acest caz
va multumesc
Fie sa gasiti o persoana care ar fi dispusa sa cumpere partea indiviza din cota dvs.de mostenire (lucru destul de greu!), fie sa deschideti o actiune in instanta in vederea dezbaterii succesiunii pe aceasta cale.
Astfel instanta, va hotara, caruia dintre mostenitori i se atribuie imobilul, iar acesta va fi obligat la plata unei sulte echivalente cu cotele parti ce revin celorlalti comostenitori.
procesele sunt destul de lungi si costisitoare ,nu este vre-o lege prin care ,daca unul sau mai multi din mostenitori vor sa vanda ,ceilalti care vor sa pasteze mostenirea sa-i despagubeasca pe ceilalti(pe cei ce vor sa vanda) ?va multumesc anticipat
Din pacate, aveti dreptate partial: procesele la noi sunt lungi ... dar, nu chiar atat de costisitoare precum va imaginati.
Asta va si spuneam: acest lucru se poate face numai printr-o hotarare judecatoreasca.
Acest lucru este prevazut in codul civil, dar nu ii puteti obliga pe ceilalti co-mostenitori la acest lucru, daca ei nu vor de buna voie,decat daca aveti un titlu executoriu. Aceasta presupune o hotarare judecatoreasca.
2 variante
1.cumpara ei partea d-voastra
2.iesiti din indiviziune si apoi vindeti partea d-voastra cui vrea sa o cumpere
dar..eu cred ca e cam greu daca nu imposibil sa o cumpere cineva
Mostenire
Am trei copii din care doi sunt plecati si nu au grije de mine,al treilea ma ingrijeste. Ce acte de mostenire pot sa-i fac in asa fel in cit dupa moartea mea ... (vezi toată discuția)