avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vreau sa-mi vand partea de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vreau sa-mi vand partea de mostenire

buna ziua
sunt unul din cei 6 mostenitori al unui apartament si eu vreau sa-mi vand partea ce-mi revine iar ceilalti mostenitori nu sunt deacord nici cu vanzarea intregului imobil si nici cu ,cumparatea partii care-mi revine.As dorii sa stiu ce pot face in acest caz
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters220718 , utilizator 11:55, 3 Septembrie 2011
Fie sa gasiti o persoana care ar fi dispusa sa cumpere partea indiviza din cota dvs.de mostenire (lucru destul de greu!), fie sa deschideti o actiune in instanta in vederea dezbaterii succesiunii pe aceasta cale.

Astfel instanta, va hotara, caruia dintre mostenitori i se atribuie imobilul, iar acesta va fi obligat la plata unei sulte echivalente cu cotele parti ce revin celorlalti comostenitori.
procesele sunt destul de lungi si costisitoare ,nu este vre-o lege prin care ,daca unul sau mai multi din mostenitori vor sa vanda ,ceilalti care vor sa pasteze mostenirea sa-i despagubeasca pe ceilalti(pe cei ce vor sa vanda) ?va multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 22 August 2011
adi1975, utilizator
Din pacate, aveti dreptate partial: procesele la noi sunt lungi ... dar, nu chiar atat de costisitoare precum va imaginati.

Asta va si spuneam: acest lucru se poate face numai printr-o hotarare judecatoreasca.

Acest lucru este prevazut in codul civil, dar nu ii puteti obliga pe ceilalti co-mostenitori la acest lucru, daca ei nu vor de buna voie, decat daca aveti un titlu executoriu. Aceasta presupune o hotarare judecatoreasca.
2 variante
1.cumpara ei partea d-voastra
2.iesiti din indiviziune si apoi vindeti partea d-voastra cui vrea sa o cumpere
dar..eu cred ca e cam greu daca nu imposibil sa o cumpere cineva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pentru o mostenire cu mai multi mostenitori cristh cristh In urma unei datorii bancare neachitate, banca sau executorul ar putea sa-mi execute mostenirea din casa parinteasca obtinuta in urma decesului tatalui meu ... (vezi toată discuția)
Mostenire Am trei copii din care doi sunt plecati si nu au grije de mine,al treilea ma ingrijeste. Ce acte de mostenire pot sa-i fac in asa fel in cit dupa moartea mea ... (vezi toată discuția)
Anulare hotarare judecatoreasca care tine loc de contract de vanzare cumparare denisa89 denisa89 Buna ziua, Am o problema: in 1983 s-a facut succesiunea si s-a impartit un teren de 4000 metri la trei mostenitori acceptanti, insa nu s-a facut si partajul. ... (vezi toată discuția)