avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament - agentie imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament - agentie imobiliara

Buna ziua,
Doresc sa achizitionez un apartament.Programasem o intalnire direct cu proprietarul, care il vinde la 39000 EUR,insa am amanat-o.Intre timp,eu am tinut legatura si cu o agentie imobiliara,care m-a sunat sa vizionez un ap la 40000 EUR (fara negocieri).La vizionare prietenul meu a semnat un contract cu acestia prin care se obliga sa dea agentiei comisionul de 3%din valoarea apartamentului daca il va cumpara el sau rudele de gradul 1 si 2.Vizitand ap,am vazut ca era exact cel pe care trebuia sa il vizionez direct cu proprietarul :O . Dupa vizionare am sunat proprietarul si i-am spus ca eu de fapt trebuia sa il vizionez. Deci agentia urma sa isi ia 3% de la noi si 1000 EUR de la proprietar...Avand in vedere ca eu si prietenul meu nu suntem casatoriti si creditul PRima Casa pe care urmeaza sa il fac este pe numele meu, din pct de vedere legal agentia nu ne poate obliga sa le dam acel comision, corect? Doar daca eram casatoriti.. Astept va rog un raspuns, sunt hotarata sa achizitionez apartamentul,insa direct prin proprietar, dar vreau sa ma asigur ca nu va fi nicio problema. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:47, 4 Noiembrie 2013
Daca nu purtati acelasi nume cu cel care a incheiat contractul cu agentia de intermediere,
puteti incheia tranzactia direct cu proprietarul bunului imobil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"contract de intermediere" cu o agentie imobiliara !!!! ginamangra ginamangra Sotul poate cumpara o locuinta numai pe numele lui in conditiile in care o plateste cu banii jos fara ca numele sotiei sa fie trecut pe actul de ... (vezi toată discuția)
Ajutor in vederea solutionarii unui contract de vizionare cu o agentie imobiliara nedelcu1952 nedelcu1952 buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine am ajuns sa fiu hartuita de o agentie imobiliara pentru faptul ca am semnat un contract de vizionare a unui ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri legate de agentia imobiliara nagyemilia nagyemilia Buna seara! Va solicit ajutorul in legatura cu urmatoarea problema: Am contactat o agentie imobiliara in vederea achizitionarii unui imobil , am semnat un ... (vezi toată discuția)