buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine am ajuns sa fiu hartuita de o agentie imobiliara pentru faptul ca am semnat un contract de vizionare a unui apartament.Am sunat la o agentie imobiliara pentru vizionarea unui apartament.M-am intilnit cu un agent imobiliar in fata unui imobil in constuctie in luna mai pentru vizionarea unui apartament.Datorita faptului ca in acest bloc se lucra nu am putut sa vizionez apartamentul,mi s-a prezentat de jos un geam la et.2 al imobilului precum acel apartament ar fi de vinzare.Am fost rugata sa semnez un contract de vizionare in ideea ca o sa ne mai intilnim sa facem o vizionare reala a apartamentului,fapt care nu s-a mai intimplat.Mentionez faptul ca acest imobil a fost scos la vinzare de proprietar in nume propriu pe internet.Mama mea a purtat o convorbire directa cu proprietarul fara sa stie amplasarea apartamentului,in urma careia a facut o vizionare si o negociere,fara a se ajunge la un contract.Ulterior a renuntat ,a mai trecut o perioada de o luna si dupa aceea in urma cu doua saptamini a reluat negocierea cu propietarul.Acum suntem in faza de a incheia un precontract,dar eu sunt hartuita telefonic si amenintata ca voi fi data in judecata datorita acelui contract de vizionare pe care l-am semnat cu agentia.Va rog sa ne ajutati ce ni se poate intimpla din punct de vedere juridic
V a multumesc.
1.daca nu si-au indeplinit obligatiile contractuale si aveti probe in sprijinul celor afirmate de dvs. nu ar trebui sa va faceti probleme;
e drept ca ati gresit semnand acel contract, dar lucrurile se pot lamuri in instanta;
2.nu mai dialogati cu reprezentantii firmei la telefon, pentru ca ei incearca sa va intimideze tocmai pentru ca sa nu apeleze la instanta de judecata, unde exista mari sanse sa se constate ca nu au respectat clauzele contractuale;
3.daca nu se linistesc, le puteti face si o plangere la politie, deoarece va streseaza cu telefoanele; in acest sens pastrati dovezile ca v-au sunat pentru ca o sa vi le ceara la politie (mesaje, numerele de telefon de la care ati fost sunata).
eu as fi un pic mai precaut, mai ales avand in vedere experienta mea de lucru cu clientii : subiectivismul in a relata o speta nu are cum sa nu fie intr-o doza ridicata.
Dvs ati semnat un contract cum ca daca cumparati un apartament in acel bloc dati bani la oamenii aia. Dvs ar trebui sa demonstrati un lucru negativ : adica, in ciuda a ce scrie intr'un act acceptat, Dvs nu ati fost acolo decat in plimbare ! Mi se pare aproape imposibil de dovedit acest lucru.
Buna ziua, daca am incheiat un contract de vizionare cu o agentie fara a plati sau incheia alt contract de rezervare pe un apartament specificat ex:1 si am cumparat un alt apartament in acelasi imobil , agentia imobiliara are dreptul de a mi cere comisionul de 2 % daca nu mai este in cauza ap. 1 pentru care am incheiat contarctul de vizionare ?