Am avut grija de tatal meu vitreg 3 ani si mi-a facut act de vanzare - cumparare cu clauza de intretinere acum 3 ani; a decedat acum 6 luni iar copii din prima casatorie m-au dat in judecata cum ca ar fi simulat actul; ce sanse au ei si ce sanse am eu sa nu rezilieze contractul? am facut inmormantarea si cele de dupa cum se cuvine, deci am respectat clauzele, am martori, chitante,
Multumesc!
Informatiile sunt mult prea vagi pentru a obtine un raspuns pertinent.
Ar trebui sa ne spuneti cam ce pretind reclamantii in actiune. De ce se pretinde ca actul este simulat ? Ar fi o donatie mascata ? Si care sunt argumentele ... ?
Dimpotriva, nu au nici o dovada, nici acte precum l-au inmormantat ei sau au facut pomeni, au doar doi martori cam neseriosi cum sunt cunoscuti in localitate cred ca i-au platit si vor rezilierea contractului nici ei nu stiu de ce: ba spun ca e simulat, ba ca nu am respectat obligatiile contractuale de intretinere, ba ca este o donatie deghizata, pe cand eu am toate chitantele si facturile cand am facut inmormantarea , precum si cele cand am facut pomenile, am si martori , va dati seama pe cei care au fost la pomeni si inmormantare, dar sunt prea multi, am trecut deja apartamentul pe numele meu la asociatie, primarie, apa, gaze, curent, gunoi etc. si chitantele de plata la toate aceste utilitati sun pe numele meu incepand de a doua zi cand am facut actul .Mai mult , caca nu era multumit raposatul el era singurul in decurs de 3 ani sa rezilieze acest contract, nu?
Dacă aţi dobîndit imobilul de la tatăl vitreg, e sarcina celor care invocă simulaţia să facă dovada neîndeplinirii obligaţiilor pentru a cere desfiinţarea retroactivă a contractului. Nu vă aflaţi în situaţia reglementată de art.845 din vechiul cod civil, nici in cea reglementată de art.1091(4) din noul cod (unde se prezumă gratuitatea), dumneavoastră neavînd calitatea de descendent.
Dacă aveţi probe (înscrisuri, martori) cu privire la îndeplinirea obligaţiei de întreţinere, nu aveţi de ce să vă temeţi.
E pe vechiul cod, zice ca au trecut 3 ani...
Totusi, nu inteleg, va intreb de pret, imi spuneti de imnormantare; contractul zice de intretinere, dv. de pomeni.
Pretul vanzarii s-a platit? Aveti dovezi?
Pe tata l-ati intretinut? Aveti dovezi? Ati fost cu el la madic, i-ati luat paine etc.?
Pot ei dovedi ca tatal a fost neingrijit, lasat de izbeliste, ca ati trecut pe la el foarte rar (asta e faptul pozitiv conex la care ma pot gandi acum, poate ei invoca altceva, nu stiu)?