Buna ziua,
In urma cu aproximativ 2 ani am intocmit impreuna cu nasii mei, un Contract de intretinere in care ma angajez sa am grija de cei doi, lucrul care s-a si intamplat. Cei doi nasi au avut un baiat care a decedat in urma cu doi ani, nepoata fiind o fire rece si total dezinteresata de soarta lor, i-a 'impins' pe cei doi sa se gandeasca la mine.
Nasul a decedat in urma cu aproximativ 1 an din motive de sanatate.
Vreau sa precizez ca inca dinaintea realizarii contractului, incepusem sa avem grija de nasi, in urma decesului fiului lor, total dezinteresati (eu si familia mea), ci pur si simplu ca drept multumire pentru ajutorul lor(nefinanciar) de-a lungul anilor.
Am avut atat eu cat si familia mea, grija de amandoi, dupa moartea nasului, avem in continuare grija de nasa, sa nu ii lipseasca nimic in locuinta acesteia.
Problema se pune ca nepoata, in urma insistentelor nenumarate de a o convinge pe nasa sa desfaca contractul, a incetat sa mai dea vre-un semn de viata de mai bine de un an si ceva...lucru care m-a uimit cu desavarsire. Tin sa mentionez ca nepoata, de pe urma tatalui ei, a obtinut un apartament cumparat tot de nasi (bunicii ei), astfel incat, nasa se considera 'achitata' fata de ea.
In momentul de fata atat nasa cat si eu, ne punem intrebarea, daca o data ce nasa nu va mai fi, exista inca posibilitatea ca nepoata sa obtina bunul imobiliar in care locuieste in prezent nasa?
Daca da, ce putem noi (nasa si cu mine) face, pentru a evita acest lucru. Inteleg ca legea ii da drept de mostenire nepoatei, dar in situatia de fata cand chiar nu o intereseaza absolut deloc de soarta nasei, chiar il poate obtine?
Trebuie sa pastrez chitante, bonuri pentru a dovedi ulterior ca am avut grija de nasa?
Va rog sa ma ajutati cu un sfat, o indrumare...
Va multumesc!
O zi buna!
Cel mai recent răspuns:
eu_blitz , utilizator
12:01, 30 Iunie 2014