avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire pentru nepot
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire pentru nepot

Spuneti-mi, va rog;
1. care este durata aproximativa, de trecere a unei suprafete de 3ha, de la o bunica la un nepot, in fata notarului;
2. ce fel de contract(de donatie sau de vanzare-cumparare) ar fi mai avantajos din punct de vedere financiar pentru ca nepotul sa devina proprietar pe aceasta suprafata de teren;
3. si mai ales care sunt costurile estimative inclusiv onorariul noratului indiferent de contractul incheiat , avand in vedere ca terenul se afla in judetul valcea.
Va multumesc foarte mult pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 08:42, 8 Noiembrie 2013
1.durata aproximativa cu toate actele :certificat fiscal,carte funciara (dureaza cam 2 luni),etc, 2-3 saptamani 2.donatia este un pic mai ieftina dar e atacabila in instanta ,cel mai bun e actu de vanzare cumparare 3.costul se calculeaza pe pretul nominal al zonei (ex bucuresti zona 2 pret mp 200e,avand in vedere ca este in valcea si e probabil agricol o sa fie destul de ieftin )
Donatia se ataca la fel ca vanzarea. Daca vanzarea e fara plata efectiva a pretului, tot donatie e si tot la fel sta in picioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie sau act de vanzare cumparare intre frati abandon abandon Buna seara, intrebarea mea este urmatoarea: daca 2 frati au mostenit un apartament de la bunica si unul dintre ei vrea sa renunte la dreptul sau in favoarea ... (vezi toată discuția)
Help! contract vanzare-cumparare sau donatie? ancamarya ancamarya buna ziua...as vrea sa stiu care este metoda cea mai ieftina prin care pot sa ii cedez mamei mele un teren de 600 mp...contract vanzare-cumparare sau donatie? ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata si la multi ani 2022. numele meu este andrei gabriel ... Andrei I. Gabriel I.I. Andrei I. Gabriel I.I. Buna dimineata si la multi ani 2022. Numele meu este Andrei Gabriel iar la inceputul anului 2021 am achitat in vederea achizitionarii unei garsoniere suma de ... (vezi toată discuția)