avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... va rog frumos sa ma ajutati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

va rog frumos sa ma ajutati

va rog frumos sa ma ajutati,nu stiu ce sa fac.in urma cu 5 luni am avut un accident rutier(nu accident de munca)si ca urmare rotula piciorului drept sa spart si sunt in incapacitate de a munci.am concediu medical prelungit prin comisie si mi-ar mai trebui cateva luni de recuperare.firma la care eram angajat sa inchis.din spusele fostilor colegi am informatia ca sa schimbat doar numele firmei si domiciliu sediului.C.U.I-ul ar fi acelas.pe mine nu mau platit pe luna martie,nu vor mai vor sa ma plateasca,nu-mi raspunde la telefon.medicalu pe care l-am trimis la sediu mi la trimis inapoi.acum nu stiu ce sa fac nu stiu unde sa ma duc cu acest medical,cartea mea de munca am inteles ca este inchisa la I.T.M.va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat...ea am nevoie de bani ca sa pot sa-mi coontinui tratamentu de recuperare.nu vreau ca lucrurile sa ramana asa sa ma dea afara fara sa-mi plateasca drepturile mele.multumesc anticipat Cristian.
Cel mai recent răspuns: hexodus , utilizator 09:25, 31 Martie 2009
Cam dificil sa va rezolvati problema daca nu puteti sa va deplasati.Prima oara incercati sa intrati pe site-ul ministerului de finante si aflati ce este cu firma respectiva, vedeti daca e dizolvata sau ce stare are.Va trebui sa mergeti l ITM sa va ridicati carnetul de munca daca intradevar este inchis si sa vedeti in ce conditii.Medicalul cum l-ati trimis la firma?ar trebui sa aveti o confirmare de primire, o dovada ca l-ati depus si v-a fost returnat.
pana astazi am avut a mai lucrat o colega pentru ei.noi suntem din campina si am putut sa trimit medicalu.in acest moment pot sa ma deplasez dar sunt in incapacitate de a munci si probabil ca o sa ma deplasez la I.T.M.
Trebuie sa vedeti ce este cu cartea de munca, daca este inchisa si cu ce articol.Orice discutie cu firma, daca mai este posibila, cautati s-o aveti in scris, nu prin telefon.In functie de ce aflati de la ITM, luati o decizie mai departe.
maine o sa ma deplasez la I.T.M. bucuresti sa vad mai exact ce se intampla cu cartea mea.dar av vre-o sansa sa-mi recuperez bani?
Eu cred ca da, dar trebuie sa vedeti si daca firma a intrat in procedura de lichidare sau de reorganizare, este foarte important asta.Concedierea nu poate fi dispusa pe toata perioada concediului medical, cat timp salariatul prezinta certificatul medical. Ca si exceptie, se poate dispune concedierea unui salariat aflat in incapacitate temporara de munca, in cazuri de reorganizare judiciara a unitatii sau a falimentului acesteia;
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2009
Smart Contab Expert S.R.L., Contabil

Alte discuții în legătură

Concediu medical hexodus hexodus buna ziua.am si eu o problema.sunt in concediu medical din 02/11/2008 din cauza unui accident rutier(nu accident de munca).deocamdata nu pot sa lucrez deoarece ... (vezi toată discuția)
Concediu medical cordis claudia cordis claudia ce demersuri trebuie facute de un angajat sau angajator pentru a primi banii de concediu medical direct de la casa de asigurari in situatia in care firma si-a ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de muna/concediu risc maternal gabrielaando gabrielaando Buna ziua, Ma aflu in concediu de risc maternal si pot intra la sfarsitul lunii in concediu prenatal. Ce se intampla daca am si pe luna viitoare concediu ... (vezi toată discuția)