avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Concediile medicale initiale
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Concediile medicale initiale

Buna ziua,

Am fost in concediu medical 2 luni si o saptamana. In prima luna am 5 zile de concediu medical initial. In luna a2a am din nou CMI 8 zile cu alt cod, iar la final am din nou 10 zile de CMI cu acelasi cod. Tin sa precizez ca nu este intrerupt CM.

As vrea sa stiu cine imi plateste concediile medicale initiale, deoarece angajatorul mi-a spus ca el nu este obligat decat prima data la primele 5 zile de concediu medical initial, restul nu este obligat sa mi-l plateasca.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mea culpa , utilizator 16:02, 6 Noiembrie 2013
da ,el plateste doar primele 5 zile,restul casa de sanatate,dar tot angajatorul va da banii,iar casa de sanatate ii vireaza diferenta dintre fondul de 0.85% si suma rezultata din calcul aferenta concediuluiNu are voie sa stea pina cind ii vireaza statul banii,trebuie sa va platesca lunar ca si la ceilalti salariati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical BRATU ALINA BRATU ALINA Am urmatoarea situatie , unui angajat i s-a acordat concediu medical astfel : - 26.11.2010-29.11.2010 cod diagnostic 746 cod indemn. 06 - initial - ... (vezi toată discuția)
Concedii medicale pitirut pitirut in cazul unui concediu medical (neoplazii-cod 14),platit 100%, cum se suporta indemnizatia? tot 5 zile de angajator si restul din indemnizatii de sanatate sau ... (vezi toată discuția)
Fondul de concedii medicale angajator dumi_m dumi_m Buna ziua! Am si eu cateva nelamuriri cu privire la fondul de concedii medicale. Fac parte dintr-o firma cu mai multe departamente, dar fiecare departament ... (vezi toată discuția)