avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul nu respecta fisa postului a unui angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul nu respecta fisa postului a unui angajat

buna seara,
sotul meu a fost angajat pe postul de secretar(translata intre angajatori si muncitori,terte persoane,facea munca de teren la banca,cauta furnizori de materie prima,insotea patronii in vederea achizitiei de utilaje,etc...pana s-a ridicat constructia fabricii si a inceput procesul de productie) conform Contr.Munca la o fabrica de productie cu patroni straini,insa dupa numai o luna de zile i-au comunicat ca nu mai au nevoie de el pe acest post si l-au mutat in hala de productie,muncind cot la cot cu ceilalti in conditii in care un muncitor nou-venit nu sta mai mult de o saptamana din cauza zgomotului si a prafului care se inhaleaza...ce este de facut?i-au comunicat ca daca nu-i convine,isi poate gasi in alta parte....multumesc.
mentionez ca are o saptamana de cand munceste pe alt post .
toate cele bune!:(
Cel mai recent răspuns: michelav , utilizator 19:22, 5 Noiembrie 2013
Conf art 48 CM angajatorul poate modifica temporar felul muncii, fără consimţământul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.

sesizati ITM-ul local.
multumesc,in cazul in care sesizam ITM-ul local,se va ajunge la desfacerea Contr.Munca de catre angajator? multumesc.
Buna seara.
ITM-ul are responsabilitatea de a verifica ca se respecta obligatiile contractuale, in caz contrar aplicand amenzi. Contractul de munca se poate incheia de catre angajator numai in anumite circumstante, ce tin de necompatibilitatea persoanei cu cerintele acelui post; restructurare financiara, cercetare disciplinara si altele.
am inteles,multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu neplatit ethel ethel Bună seara, Cineva se angajează la un patron în aprilie 2014. Cu acea ocazie se redactează un contract în trei exemplare. Angajatul nu primește în ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! soțul meu a fost angajat pe postul de șef producție ... TinaBot TinaBot Buna ziua! Soțul meu a fost angajat pe postul de șef producție de 4 luni la o firma care încă isi ridicată fabrica propiu zis. De când s-a angajat a ... (vezi toată discuția)
Oprirea spontana a lucrului de catre muncitori reprezinta greva? Lucian Dumitrescu Lucian Dumitrescu La o fabrica din Bucuresti, dupa pauza de masa, muncitorii refuza sa se intoarca la locurile de munca si protesteaza fata de faptul ca nu si-au primit ... (vezi toată discuția)