Ieri am angajat un somer.Astazi a fost la somaj sa ceara suspendarea ajutorului de somaj si i s-a spus ca firma nu figureaza la ei,ca nu a depus situatia cu locurile vacante,ca suntem pasibili de amenda,etc.Dna i-a explicat ca suntem la primii angajati,nu am depus inca 112,pana la urma i s-a semnat ce era de semnat.Ce urmeaza acum?E posibil sa avem un control si sa primim amenda de 3000-5000 lei,cf.legii 76?E adevarat ca legea zice ca toate firmele trebuie sa depuna acea situatie,dar nu stiu pe nimeni care s-o fi depus,poate doar cei care au legatura directa cu AJOFM(angajeaza someri,tineri,alte categorii speciale,sa zicem).Se poate cumva sa scapam de sanctiune,putem sa depunem acum situatia,sau...altceva?
Depunere si atat implica si amenda pt.intarziere?
Ma gandeam ca se procedeaza ca la ANAF,unde am depus declaratii 100 pt. 3 trimestre cu cerere pt.depunere cu avertisment.
Repartitie somaj
Andrei Gica
Mai este necesara repartitie de la somaj in cazul in care persoana care urmeaza sa se angajeze nu este somera? Va rog sa precizati in ce situatie este necesara ... (vezi toată discuția)