avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare PFA la cererea angajatorului ce dezavantaje ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare PFA la cererea angajatorului ce dezavantaje are?

Buna seara,am o ruda care lucreaza la un teatru ,ea acuma are o problema dar mai ales o dilema si anume
- in primul rand ea acolo are in prezent doua tipuri de contracte .Unul contract facut pe perioada nedeterminata pe un anume post si cel de-al doilea contract de colaborare pentru prestari servicii in diferite spectacole!Primul contract este facut pe minim pe economie si in cel de-al doilea suma varieaza in functie de numarul spectacolelor !Acum mai nou, seful iei i-a comunicat ca, cel de-al doilea contract si anume acel contract de colaborare va fi anulat si ii cere sa-si infinteze un PFA,ramanand sa faca cu acel PFA, ceea ce facea si pana acum cu contractul de colaborare !Am inteles ca primul contract ramane valabil ,acela pe perioada nedeterminata!Rugamintea mea este sa imi spuneti ce avantaje si dezavantaje are acest PFA,si ce drepturi mai are ca si PFA fata de angajator?Mentionez ca ea este total pe dinafara si nu stie ce sa faca!Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: deea30 , utilizator 12:20, 6 Noiembrie 2013
e o forma disperata de a evita costurile fiscale... ale angajatorului! PFA are un singur dezavantaj:- acela ca, in caz de debite, raspunzi cu averea personala! ca si PFA trebuie sa conduci o contabilitate in partida simpla si sa depui declaratii in ceea ce priveste impozitul pe venit! pentru un artist, sunt dezavantaje, pentru ca nu se pricepe si va trebui sa plateasca ceva unui specialist! totusi... intr-un fel sau altul, genul asta de "mascare" se va dovedi ca este o activitate DEPENDENTA si atunci angajatorul va plati cu varf si indesat! Sfatul meu:- eficientizati activitatea in mod legal... modul ilegal presupune un risc suplimentar! POSIBIL castiguri mai mari... POSIBIL costuri inzecite!!
Teatrul (angajatorul) este de stat sau privat?
Nu ar putea intra in incompatibilitate (in cazul in care este functionar)?
teatrul este de stat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disponibilizare colectiva 75ARTA 75ARTA Buna ziua, Sunt într-o situaţie deosebit de grea şi am mare nevoie de un sfat. În ultimul an de facultate am fost solicitată de directorul unui teatru ... (vezi toată discuția)
Contract de intermediere anca_diana anca_diana Se poate ca o persoana fizica sa intermedieze obtinerea unei sponsorizari pt un spectacol?Mie nu mi se pare ca ar trebui sa se autorizeze ca si impresar ... (vezi toată discuția)
Obligația de a presta munca în deplasare - turnee, festivaluri etc. MCM1 MCM1 Bună dimineața, Îmi desfășor activitatea într-o instituție publică de spectacole, în cadrul compartimentului Tehnic-Scenă, în funcția de regizor ... (vezi toată discuția)