avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Persoana instruita pe teme de mediu
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Persoana instruita pe teme de mediu

In lege 211/2011 la art 22 pct 4 se prevede ca o persoana juridica trebuie sa aiba un responsabil instruit {scolarizat} pe probleme de mediu.
Intrbare Un service auto are un patron care repara masini un tinichigiu si un vopsitor.
Pe cine mai trimite acest patron la scolarizare.Cei de la protectia mediului mai precis de la un SRL agreiat sa faca instruire il suna zilnic sa trimita un om la aceste cursuri cu o taxa de 500 lei pentru o saptamana de cursuri.
Ce poate face acest om?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:51, 20 Noiembrie 2013
Sa trimita un om la cursuri sau sa se duca patronul si astfel el sa devina persoana instruita si autorizata pentru a putea fi responsabil de mediu si sa desfasoare activitatea mentionata in lege. Numai asa poate scapa patronul de amenda contraventionala de la autoritatea de mediu.
Intr-un service auto, care evacueaza ape menajere, poluate, la canalizare, in orice moment poate pica un control de la autoritatea de mediu.
Conform Paragrafului 3 al aceluiasi Articol (22), operatorul poate sa delege această obligaţie unei terţe persoane.
Obligatia de a presta in cadrul firmei, activitati specifice prevazute in legislatia de mediu, poate fi delegata de catre angajator unei terte persoane.
Responsabilitatea angajatorului privind respectarea legislatiei de mediu, NU poate fi delegata lucratorului (nominalizat prin decizie de catre angajator), sa presteze activitati specifice prevazute in legislatia de mediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 211/2011 negrila negrila Ma poate ajuta cineva cu un model de decizie numire persoana responsabila cu deseurile? Nu stiu cum sa intocmesc un astfel de act, si nici cum se numeste ... (vezi toată discuția)
Societate plateste taxa anuala la mediu pt deseuri (carton), i se aplica art. 22 alin 3 sin lg 211/2011?? adela05 adela05 Buna ziua, Daca societatea mea primeste si trimite Marfa depozitata in cutii de carton (care sunt considerate deseuri) si platim annual o taxa la Mediu pentru ... (vezi toată discuția)
Legea 211/2011- regimul deseurilor oana ristea oana ristea Conform Legii 211 (din cate am inteles) orice societate, indiferent de specificul activitatii ei devine detinatoare de deseuri (de exemplu hartie, sticle, ... (vezi toată discuția)