avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare buletin dupa divort, obligatia de a reveni ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare buletin dupa divort, obligatia de a reveni la numele purtat anterior casatoriei

pe ce reglementari legale ma pot baza pentru a obliga pe fosta sotie sa isi schimbe buletinul daca ea nu vrea?
Cel mai recent răspuns: antonelMo72T , utilizator 22:02, 10 Februarie 2022
ma gandeam ca daca as transmite o copie de pe sentinta in Spania orin MAE la Postul local de Politie din Spania(Guardia Civila)...
E cetatean roman, nu au ce sa ii faca.
La un moment dat il va schimba, daca nu inainte atunci cand va expira.
am inteles mersi fr pentru raspunsuri...dar cred ca exista ceva anume si pentru aceast lucru...
Dar de ce va deranjeaza sau cu ce va prejudiciaza pe dvs ca inca nu a schimbat buletinul ? O sa-l schimbe cand o sa poata veni in tara.
Motivele pentru care doresc acest lucru sunt urmatoarele:
1.Primesc tot felul de instiintari de la diverse companii
2.Toate actele care sunt facute pana in prezent contin adresa mea actuala
3.Nu se stie niciodata ce se poate intampla si nu doresc sa am deaface cu persoanele cu care intra in contact acolo unde este
4.Se poate intampla ca eu sa ma recasatoresc..iar atunci cand ea va veni in tara sa apara cu acela nume ca si fata cu care am sa ma casatoresc:thumbdown: foarte tare sa ma pomenesc cu 2 sotii :D bine ca nu as vrea asta.
5.De aproape 1 luna nu gasesc un raspuns cert si concret privind aceasta situatie,oare nu exista un descret,lege,ordonanta..etc..privind acest lucuru
6.Mi se pare normal ca dupa casatorie sa isi reia numele anterior...logic vorbind...nu doresc ca numele meu sa mai fie folosit de acesta persoana...este un drept pentru care voi lupta pana voi gasi o solutie.
Sper ca am fost pe inteles.:)

Alte discuții în legătură

Schimbare buletin intre divort si partaj anabanana anabanana Am divortat de sotul meu in urma cu cateva luni. Am introdus actiune de reintegrare deoarece am fost gonita de acasa si actiunea de partaj la care intra toate ... (vezi toată discuția)
Preschimbare c.i kadilus kadilus buna ziua! as avea o intrebare cu referire la preschimbarea cartii de identitate... este vreo problema daca il schimb inainte de termenul de expirare? ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume cristina_2345 cristina_2345 Buna ziua, Am divortat de comun acord in luna octombrie si acum cateva zile am primit decizia prin posta. Am solicitat revenirea la numele dinainte de ... (vezi toată discuția)