avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare buletin dupa divort, obligatia de a reveni ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare buletin dupa divort, obligatia de a reveni la numele purtat anterior casatoriei

pe ce reglementari legale ma pot baza pentru a obliga pe fosta sotie sa isi schimbe buletinul daca ea nu vrea?
Cel mai recent răspuns: antonelMo72T , utilizator 22:02, 10 Februarie 2022
Toate cele expuse sunt false probleme, puteati sa reduceti la singurul real : ca asa vreau eu, ca vreau sa arat ca pot s-o oblig.
De unde stiti ca nu l-a schimbat deja ?
Puteti incepe cu varianta de care v-a scris colega mea, cred ca va functiona, e chestie doar de timp pana vine in tara.
Puteti apela la executor s-o someze sa respecte hotararea jud. Puteti s-o notificati si dvs, apoi sa apelati la instanta, sa-o actionati in judecata pe obligatia de a face, sa isi schimbe numele si domiciliul din acte pe adresa unde isi are domiciliul de fapt.
Sau puteti astepta sa ii expire buletinul , atunci sigur il va schimba si nici nu va costa , nici nu va prejudiciaza in realitate cu nimic.
referitor la cele expuse mai sus am aflat intradevar una din situatiile in care se poate solicita ca persoana in cazul meu fosta sotie sa isi schimbe buletinul...se depune sesizate la compartinemtul de evidenta a persoanelor si emitere carti identitate cu atasare de documente doveditoare apoi acestia emit o adresa catre politia din orasul,municiupiu,statul in care persoana respectiva se afla..cei care primesc aceasta adresa sunt obligati sa atentioneze persoana in cauza ca are un anumit termen de a isi preschimba cartea de identitate...eu sincer daca stiam aceasta procedura nici nu ma mai incurcam dar sunt mai linistit ca sa putut rezolva....Va multumesc tuturor pentru sprijin
Noi v-am spus :)
Varianta cu depunerea sesizarii la Evidenta persoanelor de care apartineti e putin ocolitoare, daca stiti unde este depuneti-o direct la sectia de politie de care apartine (desigur nu in Spania).
Daca nu stiti faceti sesizarea la Evidenta.
Bună. Fosta mea sotie foloseste buletinul de dinaintea divortului in mod normal la servici la scoala la copii iese si intra in țară a lucrat in strainatate mentionand ca este casatorita si are doi copii dar de fapt unul este la mine si una la ea si asa mai departe are permisul pe numele meu de familie pe adresa mea ce sa mai spun este totul normal si in regula sau poate nu la servici a dus certificatele de nastere si probabil si cel de casatorie fiind scutita de impozit cred ca asa se procedeaza la 2 copii este normal sau legal?
As vrea sa stiu va rog dupa divort ,cit Timp ramine rezidenza mea in casa care o avem impreuna cu sotul meu si cum pot face cererea buletinului romanesc daca sotul meu nu mi dà contractul de casa va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare buletin intre divort si partaj anabanana anabanana Am divortat de sotul meu in urma cu cateva luni. Am introdus actiune de reintegrare deoarece am fost gonita de acasa si actiunea de partaj la care intra toate ... (vezi toată discuția)
Preschimbare c.i kadilus kadilus buna ziua! as avea o intrebare cu referire la preschimbarea cartii de identitate... este vreo problema daca il schimb inainte de termenul de expirare? ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume cristina_2345 cristina_2345 Buna ziua, Am divortat de comun acord in luna octombrie si acum cateva zile am primit decizia prin posta. Am solicitat revenirea la numele dinainte de ... (vezi toată discuția)