avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare buletin intre divort si partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare buletin intre divort si partaj

Am divortat de sotul meu in urma cu cateva luni. Am introdus actiune de reintegrare deoarece am fost gonita de acasa si actiunea de partaj la care intra toate bunurile comune inclusiv imobilul la care am domiciliul. Partajul va dura foarte mult timp. Intre timp eu nu stiu cu ce nume sa ma semnez. Trebuie sa-mi schimb buletinul?
Eu nu mai locuiesc la adresa actuala din buletin, stau pe la diverse persoane. Ce adresa trec in buletin? Il schimb acum? sau la finalizarea partajului? Exista vreun risc sau vreo contraventie din cauza intarzierii si a faptului ca eu nu mai port numele din buletin?
Cel mai recent răspuns: Marcela Jechian , Consilier juridic 12:17, 4 Februarie 2011
de cand primiti hotararea de divort definitiva, ar trebui sa va schimbati buletinul. adresa poate ramane aceeasi, mai ales ca va doriti reintegrarea
Buna ziua!
Situatia este urmatoarea: ati divortat, ati incetat sa mai fiti soti dar nu ati impartit bunurile comune rezultate in timpul casatoriei.
In ce priveste numele si desfacerea casatoriei : In acest moment, nu exista act de identitate pe numele dumneavoastra, intrucat numele pe care il purtati la acest moment este acela stabilit prin hotarare judecatoareasca in solutionarea divortului, ramasa irevocabila.
In ce priveste partajul: Pronuntarea instantei in procesul de partaj poate produce efecte doar asupra adresei la care veti locui. Aveti libertatea sa va alegeti adresa de domiciliu la care stiti ca veti locui si care va figura pe actul de identitate.

Legea nr. 105/1996 privind evidenta populatiei :
Art. 16. - (1) O nouă carte de identitate se eliberează:
a) la expirarea termenului de valabilitate;
b) dacă s-au modificat numele sau prenumele titularului, prenumele părinţilor, data sau locul naşterii;
c) în cazul schimbării domiciliului;
d) în cazul deteriorării;
e) în cazul distrugerii, pierderii sau furtului;
f) la expirarea sau revocarea interdicţiei titularului de a se afla în anumite localităţi;
g) când fotografia din cartea de identitate nu mai corespunde cu fizionomia titularului;
h) în cazul anulării.
(3) În termen de 15 zile de la producerea uneia dintre situaţiile prevăzute la alin. (1) lit. b) - h), persoana fizică în cauză este obligată să solicite formaţiunii de evidenţă a populaţiei eliberarea unei noi cărţi de identitate.
Intrucat, asa cum pevedeti si dumneavoastra
, procesul de partaj va fi indelungat, va sfatuiesc sa va schimbati actul de identitate pe noul dumenavoastra nume, cu adresa de domiciliu la care stiti ca veti locui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresa de domiciliu BCF BCF Buna ziua Am o nelamurire, sper sa ma puteti ajuta. Sunt divortata de 2 luni. Partaj pe bunurile comune inca nu am facut. Fostul meu sot are trecuta pe ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume dupa divort /inconveniente blackbeauty7 blackbeauty7 Buna ziua , din discutiile anterioare am inteles ca nu exista un termen ptr. revenirea la numele anterior in urma divortului dar ca trebuie sa se faca cat mai ... (vezi toată discuția)
Schimbare de nume alinutzaalialfonso alinutzaalialfonso in urma cu 3 ani am divortat si am pastrat numele fostului sot acum vrea sa pot trece dinou la numele meu de fata ...ce pasi trebuie sa urmez sa-mi pot ... (vezi toată discuția)